BEAUTY TAJNE

Što morate napraviti za ljepotu ovoga proljeća?

29.03.2012 u 15:12

Bionic
Reading

Topliji dani su već tu, a kako bi zablistala ovoga proljeća, potrebno je čim prije krenuti u bitku za ljepotu

Hladnoća i boravak u zatvorenim prostorima sigurno su ostavili traga na tvojoj koži, pa je svakako treba osvježiti. Koža je puno osjetljivija nakon zime, stoga u proljeće treba pripaziti i na štetne sunčeve zrake.

Promijeni prehrambene navike
Ljepota dolazi i iznutra, a u proljeće je puno veći izbor zdravih namirnica. Zato jedi što više zelenog povrća bogatog vitaminom C i nastoj piti što više vode ili zelenog čaja kako bi se tvoja koža svakodnevno čistila. 'Otkad sam svakodnevno počela piti puno vode, ten mi se pročistio, a kosa mi je zbilja sjajnija. Činilo mi se da je to s vodom malo pretjerano, ali, evo, čini se da djeluje', otkrila je simpatična glumica America Ferrera koju znamo iz serije 'Ugly Betty'. Bobičasto voće hidratizirat će kožu iznutra, a kupus i kelj bogati su tvarima koje pomažu čišćenju organizma i vraćanju vitalnosti.

Pilingom do blistave kože

Upotrijebi piling koji odgovara tvojem tipu kože i blagim pokretima potakni skidanje mrtvih stanica. Ovako ćeš grubu kožu vratiti u život. Nakon pilinga, na kožu nanesi blagi losion kako bi je hidratizirala i smanjila iritacije. Umjesto umjetnih preparata možeš pokušati i s pilingom smeđim šećerom koji uklanja mrtve stanice i potiče samoobnavljanje kože. Pomiješaj žlicu maslinovog ulja s dvije žlice šećera. Umasiraj u vlažnu kožu i isperi. No, pazi, piling ne treba raditi češće od dva puta na tjedan, posebno ako imaš osjetljivu kožu

Masažom lica protiv natečenosti
Masaža lica nekoliko puta dnevno može smanjiti natečenost. Masiraj kožu kružnim pokretima prema gore i prema rubovima lica. Kreni od brade prema čelu. Dovoljne su tri minute ujutro i navečer, a tvoje lice će ti biti jako zahvalno.

Masnije kreme zamijeni laganijima
Kako temperature postaju veće, tako se mijenjaju i potrebe kože. U zimskim danima koži su potrebne teške i bogate kreme, ali u proljeće koži više odgovaraju hidratantne i lagane kreme. Poželjno je koristiti i kreme sa zaštitnim faktorom bez kojih ne bi trebalo nikako izlaziti na sunce.

Isprobaj proljetne make-up trendove

Proljeće je idealno za promjenu imidža. Amy Hollier, poznata celebrity make-up artistica, predlaže da svoj look ovoga proljeća začinite novim trendom – mat ruževima intenzivnih boja. 'Odlučite se za žarke nijanse ruževa poput crvene ili koraljne. Za one najhrabrije tu su ruževi u boji fuksije ili kričavo ljubičasti. No moraju biti matirani, dakle bez sjaja. Ovakav make-up uparite s diskretno našminkanim očima. I bit ćete sigurno zapaženi', objasnila je. Drugi novitet su sjenila za oči srebrnog sjaja. 'Luda sam za takvim sjenilima. Mislim da unose neku zaigranost. Sretna sam što su se opet vratila na scenu', kaže Amy Hollier.