KUTAK ZA DEČKE

Kako se riješiti neželjene udvaračice

26.03.2012 u 14:06

Bionic
Reading

Nekim odvažnim curama zbilja ne pada teško preuzeti akciju u svoje ruke i napraviti prvi korak, što se mnogim dečkima i sviđa. Apsolutno podržavamo takve cure, no što onda kad ti nisi ni najmanje zainteresiran za nju

Svatko se, bez obzira o kojem se spolu radi, kad-tad nađe u takvoj nezavidnoj situaciji, kada postane objekt interesa osobe prema kojoj ne osjeća isto.

Isprva ti je naravno laskalo zbog iznenadne pozornosti koja ti je ukazana, no s vremenom ti je postalo neugodno jer te tvoja udvaračica ne pušta na miru - proganja te SMS-ovima, zaljubljeno te promatra, šalje usmene poruke preko frendova i stalno se mota u tvojoj blizini.

Da, ima i takvih situacija! Da bi ova delikatna akcija 'kako se riješiti neželjene udvaračice' protekla bez puno drame, prije svega stavi se u kožu nesretne ‘Wertherice’ koja pati za tobom.

Dakle, osnovno pravilo u ovoj situaciji je da se treba ponašati prema drugim ljudima onako kako bi želio da se netko ponaša prema tebi.

Ako uporno odbacuješ nekog, a to radiš na bezobziran i okrutan način, to znači da ne razmišljaš o osjećajima te osobe.

S druge strane, velika je mogućnost da ćeš se i sam nekad naći u sličnoj situaciji, a vjerujemo da bi tada želio da ti netko vrlo oprezno i s puno takta da do znanja da mu se ne sviđaš.

Ono što nikako ne smiješ učiniti je ismijavati tu curu i šaliti se na njezin račun. Možda ti je strašno zabavno dok svima prepričavaš da se 'ona neka luzerica' pali na tebe, no vjeruj da njoj to nije ni najmanje smiješno.

Nikako ne smiješ ni upustiti se u nesportsku igru pružanja lažne nade ili, još gore, iskoristiti njezinu naklonost - tražiti je da ti pomaže oko učenja, lektire i sl., a 'ne sjetiš' je se kad organiziraš rođendanski tulum.

Budi odlučan! Premda nije baš jednostavno, ta osoba mora znati da se tvoji osjećaji neće promijeniti te da je tvoja odluka konačna.

Ako dođeš u priliku da moraš raščistiti stvari, reci jasno da ne dijeliš jednake osjećaje te da vas ne vidiš kao par, već samo kao prijatelje (premda se slažemo da to uvijek zvuči nekako otrcano). S obzirom na to da je ta osoba puno riskirala i hrabro dala do znanja da joj se sviđaš, budi maksimalno iskren i pristojno reci da se nećeš predomisliti.

Možeš joj probati objasniti da će se, iako joj se možda to čini kao smak svijeta, sigurno naći osoba kojoj će se i ona svidjeti. Uostalom, često su tinejdžerske opsesije prolazne, pa će se i tvoja nesretna udvaračica začas zainteresirati za nekog drugog.