ZLATA VRIJEDE

Besplatni beauty trikovi koje možda ne znate

16.03.2012 u 12:07

Bionic
Reading

Savjeta za ljepotu nikada dosta, a ovoga puta otkrivamo još nekoliko trikova koji će vam uštedjeti vrijeme, ali i živce. I što je najbolje, ne koštaju ni kune

Trikovi koji nam pomažu u održavanju ljepote vrlo su korisni, pogotovo ako na njih ne treba potrošiti vreću novca. Prisjetili smo se još nekoliko takvih beauty savjeta.

Problem: požutjeli nokti
Rješenje: pomoći će vam limun. Ukoliko volite tamnije nijanse lakova, onda vam je dobro poznato da nakon nekog vremena nokti dobiju žućkastu boju. No ovaj problem možete lako riješiti sredstvom koje se nalazi u – vašoj kuhinji. Istrljajte nokte koricom limuna da biste dobili svoju prirodnu boju, a potom ih namažite nekim sredstvom za njegu, piše Seventeen.

Problem: neravnomjerno nanesen make-up
Rješenje: operite aplikatore za nanošenje make-upa. Problem je u vašim aplikatorima ili četkicama, jer ukoliko ih redovito ne čistite, puder ili rumenilo neće biti ravnomjerno naneseni. Dakle, ako je npr. vaša četka za rumenilo vidjela vodu samo onda kad je slučajno pala u WC školjku (brrr!), vrijeme je za čišćenje četkica i aplikatora za make-up. Operite ih s malo baby šampona u mlakoj vodi, dobro isperite, potom ih osušite uz pomoć papirnatih ubrusa te ih ostavite da se potpuno osuše na zraku.

Problem: prištići na obrazima i donjem dijelu čeljusti
Rješenje: krivac je vaš mobitel. Da, možda niste ni svjesni, no na mobitelima se s vremenom stvara nevjerojatna količina bakterija, a kako ga stalno prislanjamo uz lice, rezultat može biti prava kolonija mrskih (i bolnih akni). Ovaj problem rješavamo redovitim brisanjem mobitela antibakterijskim rupčićem ili vatom natopljenom mrvicom alkohola.

Za akne na obrazima i donjem dijelu čeljusti ponekad može biti kriv i mobitel - zato ga očistite antibakterijskim rupčićem
Problem: umorna koža
Rješenje: primijenite jeftin, a vrlo učinkovit piling. To je još jedan od načina na koje možete uštedjeti novac i, što je najbolje, nevjerojatno je jednostavan. Sve što vam je potrebno je šalica šećera, šalica maslinovog ulja i dvije žlice meda. Prirodni će sastojci nahraniti vašu kožu i ukloniti mrtve stanice, a rezultat će biti lijepa, meka i glatka koža.

Problem: masna kosa
Rješenje: malo dječjeg pudera upit će masnoću. Ako nemate vremena za pranje kose, stari trik kaže da stavite na četku malo dječjeg pudera te prođete nekoliko puta kroz kosu. Nemojte pretjerivati s količinom pudera jer ga nećete moći iščetkati. Puder će pomoći da se upije višak masnoće pa ćete spasiti situaciju.

Problem: otečene oči
Rješenje: hladne žlice smanjit će natečenost. Iz hladnjaka izvadite dvije žlice koje ste prethodno ostavili su njemu desetak minuta. Prekrijte njima oči na nekoliko minuta i otekline će nestati. Može vam biti od pomoći i nježna masaža prstima u području kapka, između obrva i očne jabučice.