NAGRADNJAČA

Darujemo vam knjigu 'Reckless, Kameno meso'!

27.02.2012 u 14:08

Bionic
Reading

'Reckless, Kameno meso', novi je roman poznate književnice Cornelije Funke, a tportal.hr i Mozaik knjiga vam daruju njezinu knjigu

Glavni junak je Jakob Reckless koji je počinio samo jednu pogrešku nakon mnogih godina opreza. Njegov ga je brat Will slijedio u svijet iza ogledala. Svijet je to u kojemu su najmračnije priče stvarnost, a kletva jedne vile postaje zametkom kamenog mesa…

Cornelia Funke autorica je više od pedeset knjiga koje su prevedene na četrdeset svjetskih jezika, a prema mnogim su njezinim djelima snimljeni filmovi. Međunarodno priznata postala je romanima 'Gospodar lopova' (2000) i 'Jahač zmajeva' (2004) te serijalom 'Divlje koke' (Wilde Hühner). Trilogija 'Svijet od tinte' (Srce od tinte, Krv od tinte, Smrt od tinte) bila je na vrhu bestseler lista širom svijeta.

Većina njezinih knjiga nagrađena je prestižnim nagradama za književnosti u Njemačkoj i u svijetu, a u njezinim fantastičnim pričama podjednako uživaju djeca u Velikoj Britaniji, Australiji, SAD-u i Hrvatskoj.

Pripovijest koju priča u romanu 'Reckless, Kameno meso' radila je u suradnji s filmskim producentom Lionelom Wigramom koji je producirao neke nastavke filmskog serijala o Harryju Potteru, kao i novi serijal o Sherlocku Holmesu, a planira se i ekranizacija te knjige.

Knjigu su osvojili:

Mislav Žokalj
Jelena Snopek
Bojan Lacković

Nagradu šaljemo poštom na kućnu adresu.