KUTAK ZA DEČKE

Gdje odvesti curu na prvom spoju?

18.02.2012 u 12:25

Bionic
Reading

Ostvario ti se san – ona zgodna i kul cura koju neko vrijeme potajice snimaš, pristala je izaći s tobom i, naravno, želiš je impresionirati. Kamo je odvesti?

Analizirali smo nekoliko najčešćih odredišta:

Kafić: To je 'klasična' opcija i najlakša u izvedbi jer se od vas očekuje da samo sjedite, pijuckate piće i čavrljate. Neka kafić bude lijepo uređen, a bilo bi super i da glazba nije preglasna. Ti možeš: Sam joj donesi salvetu, ekstra vodu ili slično, bez da zoveš konobara – time ćeš pokazati da se posebno trudiš oko nje. Kad naručujete piće, neka ona prva kaže što želi piti.

Klub: Ležerna i, naravno, bučna atmosfera je prigoda za sve koji žele izbjeći moguću neugodnu tišinu na prvom spoju. Tu je i ples koji će sjajno poslužiti kao govor tijela onima koji vole plesati. No, oprez, može vam se dogoditi i da tu slučajno sretnete svoje frendove i međusobno se raziđete! Ti možeš: Ponudi je pićem, zaplešite. Dok ste na podiju, gledaj je što više u oči, tako ćeš joj dati do znanja da te zanima. Ni ne pomišljaj na napadno 'priljubljivanje' plešući isforsirano ispred ili iza nje!

Kino: Odlazak u kino, koji obično uključuje i npr. odlazak na piće ili na kolače prije ili poslije filma, izvrsna je ideja za spoj, samo treba pripaziti na sljedeće: da idete gledati neki film kojem se oboje veselite. Ti možeš: Komentirati povremeno film ili npr.  neke koji se na silu smiju ili dobacuju gluposti iza vas te se pri tom taktički nagnuti prema njoj. Prije filma pokaži brigu o tome vidi li dobro filmsko platno sa svog mjesta, želi li kokice, sok ili sl.

 
Sportski događaj: Ako ste oboje ljubitelji nekog sporta i želite ići gledati neko nadmetanje, možda ćete se dogovoriti da se nađete tamo. Ali, oprez! Ovakva mjesta nisu dobre prilike za spoj, pa ga ona najvjerojatnije neće tako ni shvatiti. Uz mnogo ljudi, opet postoji šansa da tu bude tvoje ili njeno društvo… i ode sva intima u vjetar! Ti možeš: Sačuvati joj mjesto. Smisliti gdje ćeš je pozvati nakon utakmice iako prijeti opasnost da će vam se prikrpati nečije društvo. Dakako, sportski događaji i boravak u često stisnutim redovima gledatelja nisu baš idealne prilike za iskazivanje nježnosti!

Prvi izlazak uvijek nosi dodatni stres jer ako nešto krene nizbrdo, vjerojatno neće biti i drugog spoja, zato dobro razmisli kakvo bi mjesto za izlazak najbolje odgovaralo tvojoj odabranici.

Pa i ako ne bude sve kao iz nekog romantičnog filma, samo kul i nemoj se previše brinuti jer iz toga možeš nešto naučiti ili ako ništa - imati anegdotu koju ćeš zauvijek pamtiti.

Ni slavni nisu imuni na grozne spojeve! Britanska pjevačica Jessie J (23) tako je otkrila da se jednom prilikom strašno izblamirala na prvom spoju u kuglani. 'Zbunila sam se i kuglu sam bacila u pogrešnom smjeru. Svi su mi se smijali. Nikad neću zaboraviti taj izlazak. Moj 'potencijalni' nije bio baš oduševljen', kroz smijeh se prisjeća slavna Jessie J.

Zaljubljenik u prirodu, TV prezenter, pisac i istraživač Edward Michael 'Bear' Grylls (37) silno se potrudio oko jednog prvog izlaska koji je zakazao - u planini! 'Cijeloga sam dana nosio stvari za piknik u prirodi. Pripremio sam tri slijeda, a pošteno sam se namučio dok sam prenio stolice i stol. Zatim je sve krenulo nizbrdo! Moja odabranica se uopće nije pojavila, a nakon toga je počelo nevrijeme! To je bio prvi izlazak iz noćne more', kaže Grylls.