ZA SVAKU POHVALU

Selena razveselila neizlječivo bolesnu tinejdžericu

10.02.2012 u 18:34

Bionic
Reading

Trinaestogodišnja tinejdžerica Hana Hwang, koja boluje od rijetkog neizlječivog genetskog poremećaja, ostala je zapanjena nakon što je u svojoj bolničkoj sobi ugledala svoju omiljenu zvijezdu, glumicu i pjevačicu Selenu Gomez

Selena ju je posjetila u dječjoj bolnici u Los Angelesu nakon što joj se obratio, voditelj Ryan Seacrest i rekao joj za njezinu obožavateljicu.

'Selena je moj heroj', rekla je Hana. Ni Selena nije na nju zaboravila. Ovaj tjedan na Twitteru je postavila fotografije na kojima su Hana i ona.

'Hana je jedna od najnevjerojatnijih ljudi koje sam srela. Volim te, Hana', napisala je Selena ispod slike.

Hana Hwang kaže da je sanjala o susretu sa Sel, a njezina pjesma 'Who Says' davala joj je snagu tijekom liječenja. Riječi pjesme 'Nisam kraljica ljepote, to sam samo lijepa ja. Imaš pravo na lijepi život', posebno su utjecale na ovu 13-godišnjakinju.

Inače, Hana boluje od rijetkog neizlječivog genetskog poremećaja, progerije, koja uzrokuje da djeca u dobi od osam godina do deset puta brže stare od prosječne osobe. Bolest je rijetka, a u SAD-u je od nje oboljelo desetak djece koji u prosjeku dožive do 13 godina, a neki i do 21 godinu.

Smrtonosni poremećaj prouzročen je mutacijom u genu, a djeca rođena s tom bolešću počnu starjeti već u od 18. do 24. mjeseca. Znakovi bolesti uključuju gubitak tjelesne težine i kose, koža stari, dolazi do ukočenosti, imaju bolesti srca i moždane udare.