Teen ČITATELJI AUTORI

On

  • Autor: tportal.hr
  • 17.4.2009 10:35:04
  • 17.4.2009 11:00:00

'Hej, ne diraj to!' uzviknula sam kad je Ivan počeo kopati po mom laptopu

Oduvijek je morao zabadati nos svugdje, pogotovo gdje mu nije bilo mjesto.
Ivan je Mijin prijatelj, a Mia je moja najbolja prijateljica. Stvar ide tako da Ivan simpatizira Miu i uvijek je drag prema njoj, a mene baš i ne voli, većinom se pravi da me ne poznaje, a ponekad kad me visi okreće očima...

Razlog zašto mu ne dozvoljavam da dotakne moj laptop je taj što se u njemu nalazi mnogo meni jako bitnih stvari, kao što su moji tekstovi. Obožavam pisanje, pa čak i ako nisam talentirana. Što sama ne mogu procijeniti jer sam previše subjektivna, a ne volim da drugi čitaju moje tekstove, barem za sada jer se bojim njihove reakcije (ipak, nadam se da ću jednog dana izdati svoju knjigu, neki roman ili nešto slično).

'Dobro što se pjeniš, Jerry, možeš to mirno reći, ne moraš histerizirati', Ivan mi je odgovorio mirnim tonom praveći se nevinašcem.
'Kao prvo, ne zovi me Jerry, ime mi je Lana, kao drugo, zar očekuješ da budem mirna nakon onog što si učinio zadnji put? Ne bi išlo.'
'Pa uopće nije bilo tako strašno.', još se usuđuje tako nešto reći i još tako nevinim tonom.
'To što si uzeo moj laptop, pobrisao pola podataka i objavio one slike na Facebooku, i to na svom profilu, tebi nije mala stvar?
'Stvarno, Jerry, ne znam zašto se tako uzrujavaš, meni se to činilo super idejom!', njemu je super ideja objaviti moje slike koje ja sama ne podnosim. Jednostavno ne volim svoje fotografije, a pogotovo ne ako sam na njima polugola. To su bile slike od prije dva tjedna kad smo otišli na more (Mia, Ivan, Ivanova sestra, ja i još par Ivanovih prijatelja) samo da bi Ivanovoj sestri radili društvo, super smo se proveli ali ipak ne želim svoje slike u badiću na Facebooku gdje ih može svatko gledati i komentirati.

Iako u prvom redu Ivan ne podnosi mene, svojim ponašanjem mi toliko ide na živce da ga ne mogu trpiti. I sad smo tu, kod Mije. Moji su roditelji zbog nekih sestrinih pretraga otišli u inozemstvo, a ja sam ostala na par dana kod nje, gdje Ivan visi danonoćno.

'Odoh ja', rekla sam, uzela svoju torbicu i otišla. Išla sam prošetati, samo da se maknem od Ivana. Kad se samo sjetim da bih nekoć dala sve samo da budem u njegovoj blizini, a sad bih dala sve da se maknem od njega.

Otišla sam u park i sjela na klupu.

'Lana, oprosti', okrenula sam se kad sam čula Ivanov glas. Prvi put me zvao Lana a ne Jerry.
'Molim?' samo sam tupo blenula u njega.
Nakratko je šutio pa rekao: 'Stvarno ne znam kako da ovo kažem...'
'Da kažeš što?'
'Ja... Ja sam pročitao one tekstove u tvom laptopu'.
Nisam mogla vjerovati. U tom trenutku ne znam jesam li više bila ljuta ili me je bilo sram.
'A što sam mogla očekivati? Ti sve moraš vidjeti. A to je bilo nešto privatno i jako osobno.'
'Meni je sve ovo bila zafrkancija, nisam znao da ti toliko smeta.'
Šutjela sam.

'Usput, onaj moj opis je fenomenalan, kad se izbaci umišljen, ohol, bahat, arogantan. Ali ono visok, zgodan, šarmantan i dalje stoji.'
Nasmiješio se, a ja sam se nasmijala.
'Ne znam kako si ti to doživio, ali meni nije ni malo zabavno kad okrećeš očima pri prvom pogledu na mene, a ni kad mi smještaš svoje', poljubio me.
Samo tako, odjednom.
Odmaknuo se na par centimetara i gledala sam ga u oči. Poljubio me još jednom, a ja sam se prepustila. Ne znam što mi je bilo.

Ali otada znam, nije sve onako kako se na prvi pogled čini...

Želite li nam i vi poslati neki tekst s porukom ili jednostavno želite podijeliti s čitateljima neko vlastito iskustvo, slobodno nam pišite na mail: tekstovi@t-com.hr.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više