ONE ZNAJU

Koji su beauty trikovi slavnih ljepotica

01.02.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Holivudske ljepotice svojim besprijekornim izgledom na crvenom tepihu izazivaju naše divljenje, a i zavist. Premda i one imaju svoje loše dane, tu su njihovi stilisti sa svojim prokušanim beauty trikovima. Što možemo naučiti od njih?

Čak se i slavne ljepotice suočavaju s problemima koji muče obične smrtnike, poput kose koja je bez volumena ili prišta koji je iskočio uoči važnog snimanja ili premijere. Nezgodnu situaciju spasit će njihovi beauty stručnjaci koji uvijek imaju rješenje u rukavu. Što su otkrili stilisti, frizeri i šminkeri holivudskih diva?

Za sužene pore: stavite aluminijsku foliju u zamrzivač, a na komadu alu folije izrežite otvore za usta i nos te prislonite na lice. Hladna folija suzit će pore i djeluje protuupalno, ispričao je Ramy Gafni, beauty stilist čija je klijentica i Julianna Margulies, zvijezda TV serije 'Dobra žena'.

Za neodoljive trepavice:Pat McGrath, šminkerica slavnih, kaže da trepavice puno bolje izgledaju ukoliko uz sam korijen trepavica nanesete crnu maskaru, a na ostatak smeđu maskaru.

Za volumen kose: gazirani napitak stavite u bočicu s raspršivačem i našpricajte po suhoj kosi. Ovo će učiniti puno za vaš volumen, otkriva make-up stručnjak Brett Freedman, zadužen za uvijek dotjerani look mlade glumice Vanesse Hudgens.


Koja je tajna lijepe Vanessine kose
Maskara može poslužiti i kao tuš za oči: prema riječima Tima Queena, umočite četkicu za nanošenje ruža u bočicu maskare i izvucite liniju uz korijen gornjih trepavica, što će lijepo naglasiti oči.

Prirodno posvjetljivanje kose: ukoliko želite posvijetliti boju za jednu ili dvije nijanse, dodajte nekoliko kapi sredstva za pranje posuđa u svoj šampon. Dobro izmiješajte i ovom mješavinom operite kosu, savjetuje Angela Cosmai čije su klijentice Jerry Hall, Paula Zahn i Melanie Griffith.

Kava za osvježavanje smeđe boje kose: ako želite dati lijep sjaj svojoj kosi koju bojite u smeđe, jakom crnom kavom prelijte kosu (naravno, ne smije biti prevruća) i držite tako desetak minuta. Zatim je isperite uobičajenim šamponom. Kava sadrži snažne antioksidanse koji revitaliziraju i hrane suhu i oštećenu kosu, što je odličan beauty tretman bez kemikalija, kaže A. Cosmai.

Trepavice možete uviti i žlicom:
metalnu žlicu pažljivo naslonite na trepavice i lagano ih pritisnite. Začas će biti lijepo uvijene, savjetuje make-up stručnjak Jake Bailey.