ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Što astro znak govori o odnosu prema prijateljstvu

14.02.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Iako možda i ne vjerujete previše u astrologiju, zabavno je pročitati što zvijezde kažu o nama. Kakvi su pojedini horoskopski znakovi kao prijatelji i kako doživljavaju prijateljstvo, doznajte u tekstu koji slijedi

Ovan je impulzivan, žestok i pravdoljubiv (ne podnosi prljavu igru), pa će pritrčati u pomoć čovjeku u nevolji. Uvijek je spreman pomoći, a kako su obično pripadnici ovoga znaka snalažljivi, spretni i duhoviti, svoj entuzijazam prenose i na druge.

Kad Bik nekome postane prijatelj, to je za sva vremena – pouzdan je, vjeran, ali nažalost i posesivan. Nemojte mu se zamjerati pričajući mu o nekim drugim i boljim prijateljima od njega jer mu to baš i nije drago.

Iako ima dosta prijatelja, Blizanac se uglavnom oslanja na samog sebe. Uvijek ima krajnje logična i prihvatljiva rješenja za one koji traže pomoć od njega. Zabavlja ga upuštati se u kontakte, to čini ležerno i neobavezno. Dobar je prijatelj, ali i opasan neprijatelj.

Rak vam neće nikada direktno dati znanja da ste mu potrebni, već okoliša i očekuje da između redova pročitate kakav ga problem muči. Ako mu ne pomognete kad je njemu potrebno, veliko je zlopamtilo i čeka trenutak kada će vas podsjetiti na to. Zbog promjenjivih raspoloženja, nesiguran je kao prijatelj jer nikad ne znate pod čijim će utjecajima i kada popustiti njegov 'oklop'. 

Lav voli pomagati jer je velikodušan i odgovara mu tuđa zahvalnost premda nikada ne inzistira na njoj niti zamjera prijateljima koji su to zaboravili. Radije pomaže drugima, nego da sam ovisi o nečijoj pomoći, pa makar bila i od dobrih prijatelja. 

Djevicu ćete teško iznenaditi ako joj se požalite na nepravdu koja vam je učinjena ili na nešto što ne možete riješiti jer Djevica je uvijek spremna uhvatiti se u koštac s bilo čim ili s bilo kim. Racionalno gleda na stvari, fokusira pozornost na vaš problem, pa logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mjesto. Neprocjenjiva je kao prijatelj.

Iako možda ponekad djeluje djelovati površno, Vaga je veliki prijatelj. Osoba rođena u ovom znaku zbilja zna saslušati jer se lako postavi u kožu neprijatelja, pa razmišlja kao on. Nerado traži pomoć od prijatelja, pa često može propustiti neke prilike.

Škorpiona ne treba imati za neprijatelja, ali ako vam je prijatelj, računajte na bezgraničnu odanost i lojalnost. Ako Škorpionu povjerite tajnu ili otvorite dušu, nikada to neće zloupotrijebiti. Kad je iznevjeren, loše se piše onom tko je ga je razočarao jer ne odustaje dok se ne osveti. 

Miley Cyrus (Strijelac) i Demi Lovato (Lav) - best friends forever!
Strijelac je veliki prijatelj u svakoj prilici i napravit će sve kako bi vam pomogao. Ali pazite da mu se ne zamjerite jer zna biti vrlo nezgodan i osvetoljubiv. Strijelac gađa u srž problema, pa se nemojte začuditi ako se osjetite i pomalo povrijeđenim jer obično govori ono što misli. Pomalo je i sklon i elitizmu jer traži sebi slične i za prijatelje, pa to ponekad može djelovati snobovski.
Miley Cyrus
(19), američka pjevačica i glumica, rođena je u znaku temperamentnog Strijelca, godinama je vrlo bliska prijateljica s Demi Lovato. Iako se katkad znaju žestoko posvađati, Miley je bila stalno uz Demi kad je ona zbog nagomilanih emocionalnih problema završila u rehabilitacijskom centru. 

Kod Jarca morate proći neke testove i provjere (kojih nećete baš odmah ni biti svjesni) kako bi vas prihvatio za prijatelja. Iako drži do forme i etiketa, kad zatražite pomoć od njega, može vas iznenaditi prisnošću i razumijevanjem. No kad jednom raskine prijateljstvo, to je zauvijek. Nikad ne zaboravlja ako ste ga izdali ili prevarili.

Vodenjak
za prijatelje uvijek ima opravdanje, pa i kad ga iznevjere. Prijateljstva sklapa ležerno, bilo gdje i bilo kad, naizgled lako, kao da se s nekim poznaje od ranije. Priskače u pomoć i nestaje, a zahvalnost ni ne očekuje jer je u biti vrlo plemenit.

Ribe
su rođeni psiholozi, pa nema boljeg ramena za plakanje od njihovog. Suosjećaju s drugima, ali znaju osjetiti i ono što nosite duboko u sebi kao neku tugu ili dugotrajan problem, pa vas tako mogu kupiti za sva vremena. Kad im se prijatelj javi za pomoć, uvijek imaju vremena i udubljuju se u njegov problem, dok intuitivno ne pronađu rješenje ili pomoć.