Teen NASTAVNICI SE ŽALE

Televizija je uzrok slabih rezultata u školi

  • Autor: N. LJ. J
  • 15.4.2009 8:00:00
  • 15.4.2009 7:27:38

Nastavnici danas imaju jako tešku zadaću – moraju se natjecati s televizijom. Naime, učenici očekuju da prezentacija u razredu bude slična onome što se prikazuje na televiziji, što nije izvedivo

Zaključak je ovo britanskih školskih sindikata. Nadalje ističu da su loši rezultati u školi posljedica previše gledanja u TV ekran. Nakon toga, nastavnici i njihovo predavanje ispadaju dosadni te učenici jednostavno nemaju dovoljno koncentracije da bi pratili nastavni program.

Školska inspekcija koja je izašla u učionice i snimila stanje na terenu došla je do zaključka da su loši rezultati u školi zapravo rezultat dosadnih predavanja. No nastavnici se s time ne slažu, odnosno dodaju da se škola jednostavno ne može natjecati s dinamikom koja je prikazana na televiziji.

Televizija današnje učenike uči prvenstveno tome da uzbuđenje dobivaju preko osjeta vida – mnogo svjetla, boja, raznih efekata, a ovo nije moguće proizvesti u razredima i zato obično predavanje postaje dosadno današnjim naraštajima; ne mogu se koncentrirati i imaju znatno slabije rezultate nego generacije prije njih.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više