ZABAVNA TEORIJA

Što položaj pri spavanju govori o vama?

16.01.2012 u 11:08

Bionic
Reading

Neka su istraživanja pokazala da postoji povezanost između položaja pri spavanju i karaktera osobe. Bez obzira vjerujete li u takve teorije, sigurno će vas ako ništa barem malo zabaviti

Kad utonemo u san, naše se tijelo opusti i zauzima najneobične položaje – možemo biti skvrčeni, na leđima ili u položaju zvijezde, a neki tvrde da upravo to kazuje puno o našoj osobnosti. Pa krenimo!

Položaj fetusa je najčešći i jedan je od najomiljenijih položaja pri spavanju – za čak 41 posto od 1.000 ispitanika koji su sudjelovali u jednom istraživanju, a čak je dvaput češći kod žena. Prema ovome tumačenju ako i vi spavate u skvrčenom položaju na boku, koljena podignutih prema glavi te ruku stisnutih ispred prsa, osoba ste koja je jako osjećajna i osjetljiva, iako se činiš pomalo grubo ili rezervirano. Kada upoznate nekog, sramežljivi ste, no s vremenom se opustite.

Ako volite uroniti u jastuk: bojite se promjena i sretni ste kad sve ide uhodanim putem. Volite kad je sve isplanirano i rijetko kad se uspaničite.

Umotani ste od glave do pete u pokrivač
: povučeni ste i pomalo sramežljivi iako se volite družiti s prijateljima. Skloni ste melankoliji i volite imati svoj kutak u kojem maštate i razmišljate.

Ukoliko ležite na boku, a obje ruke su vam ispružene ispred, otvorena ste osoba, ali znate biti i vrlo sumnjičavi i cinični. Teško se odlučujete, ali kada jedanput donesete neku odluku, teško da ćete je promijeniti.

Što ako spavate u položaju polumjeseca, odnosno na stranu, a koljena su vam blago savinuta i privučena bradi? Ovaj položaj kaže da ste vrlo praktični, vrlo prilagodljivi i opušteni.

 
Položaj cjepanice je onda kad su vam obje ruke uz tijelo te ležite na boku. Ako tako spavate, opuštena ste i flegmatična osoba koja se ne nervira previše, volite biti u gužvi i lako vjerujete potpunim strancima.

Vojnički položaj odnosi se na spavanje na leđima, a ruke su pritom lagano raširene uz tijelo. Osobe koje najčešće spavaju u tom položaju uglavnom su vrlo tihe i rezervirane, ne vole galamu te i za sebe i za druge postavljaju visoke standarde.

'Slobodni pad'
odnosi se na položaj pri spavanje pri kojem ležiš na trbuhu, ruke i noge su vam raširene, a glava nagnuta na jednu stranu. Ovo pokazuje da ste društvena osoba, ali znate biti poprilično nervozni i prgavi jer ne trpite prigovore. Općenito ne podnosite kritiku i bježite iz bilo kakve ekstremne situacije.

Položaj zvijezde: volite li ležati na leđima, a ruke raširiti iznad glave, uvijek ste spremni poslušati probleme ljudi oko sebe i pomoći im u neprilici. Dobar ste prijatelj, no ne volite biti u središtu pozornosti.