ANTONIJA BLAĆE:

Bila sam prgavica i sa mnom nije bilo šale

02.02.2012 u 10:27

Bionic
Reading

Simpatična voditeljica RTL Televizije raspričala se o svojim tinejdžerskim danima, a koje nam je pikanterije otkrila Antonija Blaće, saznajte u intervjuu

Kako ste izgledali kao tinejdžerica?
Loše! (smijeh) Ma to je faza kad se tražiš pa svako malo mijenjaš stil. Od grungea do šminke. S tim da znam da su tinejdžeri svi od thirteen do nineteen, ali pravo tinejdžersko doba je kraj osnovne, početak srednje. Tu je vrhunac!

Što ste slušali? Tko vam je tada bio idol? Pa ništa konkretno. Nikad baš nisam bila tip 'Što slušaš? Aha, ti si takav!' Bilo je nekoliko izvođača koje sam voljela, ali poster na zidu - ništa!

Omiljeni film ili serija iz tog doba?
'Beverly Hills', normalno. I 'My So Called Life', mislim da se tako zvala serija.

Kako ste se slagali s roditeljima?
Super! Tu sam preskočila pubertet!

Omiljeni predmet?
Hrvatski, fizika.

Najgori predmet?
Biologija. Tu mi nikad nije bilo jasno što se uči.

Kakav ste bili učenik?

Odlikašica. Same petice.

Gdje ste izlazili?
Oooooo... U srednjoj kreću prvi izlasci u The Best i Kulušić. Ali najvažnije je ipak bilo muvanje po gradu nakon škole.

Najveći modni promašaj iz tog vremena kojeg se danas sramite?
Ne sramim se ničega. Svaka greška je smanjila greške u budućnosti. Ali imala sam eksperimenata, kad hoćeš biti kul... Imala sam hlače s jednom dugom, a jednom kratkom nogavicom. Sama napravila! E to je stvarno bilo blesavo! Ali čeličiš karakter kad te ljudi na cesti blijedo gledaju. (smijeh) Ma tinejdžeri su zakon!

Kad ste se počeli šminkati i što se tada nalazilo u vašoj kozmetičkoj torbici?
Puno pudera i puno crne olovke! Ali to je kratko trajalo. Danas se šminkam manje nego u drugom srednje. To je stvarno blesavo, ali cure to rade i onda nauče pa prestanu.

Jeste li imali problema s aknama?

Ne.

Kad ste prvi put obojili kosu i u koju boju?
Bojim kosu od trećeg srednje. Prva boja mi je bila crna, odnosno plava noć.

Najbolja uspomena iz teen perioda?

Ma sve je to slatko sad kad se sjetim.

Kako je izgledao prvi prekid i jeste li se dugo oporavljali?
Nisam. Nisam baš nikad bila tip od velikih patnji u toj dobi, a što se tiče dečki, samo sam išla dalje. Ima drugih.

Kad ste se prvi put poljubili?
U sedmom osnovne.

Kakvi su vam se dečki tada sviđali?
Isto kao i danas, uvijek sam voljela dobre dečke. Ono - dobre duše. Može biti mangup, štreber, filozof, što god, samo sam morala osjetiti da je dobar.

Jeste li još u kontaktu s prijateljima iz srednje škole?

Nekima da, nekima ne.

Najveći problem koji vas je tada mučio?

Kako dobiti pet, a ne uči mi se! (smijeh)

Što biste, da se vratite vremeplovom u teen dane, savjetovali mladoj Antoniji?
Ništa, sve je dobro odradila.

Što se, po vašem mišljenju, najviše promijenilo u odrastanju tinejdžera u usporedbi s vašim tinejdžerskim danima? Je li danas teže biti tinejdžer?
Čini mi se da puno ozbiljnije i važnije doživljavaju medije, šoubiz i te stvari. Puno su pametniji, informiraniji... Iako - živiš tu gdje jesi i jednostavno se tome prilagođavaš, a to uključuje i tinejdžere.

 
Jeste li imali problema sa zlostavljanjem vršnjaka? Što biste savjetovali mladima koji su izloženi vršnjačkom zlostavljanju?
Nisam nikada. Bilo je onog muško-ženskog gnjavljenja, ali to je dio odrastanja i ne bih to stavila u tu kategoriju. Ja sam to rješavala boksom! Bila sam prgavica, to sigurno. Treba se i potući kad si klinac, ali ravnopravno. Maltretiranje je nešto drugo. Ovo što se danas događa je grozno. Ne znam uopće što bih rekla, a da ne kažem nešto krivo. Ja bih se radije obratila zlostavljačima: To stvaaaarno nije kul! I nije fora. Važnost koju osjećaš je lažna. Izgradi je na nečemu drugom, ocjenama, uspjesima, prijateljstvima, jer to što te sad netko 'voli' - samo te se boji. A to ti je bezveze. Maltretiranjem druge osobe zapravo pokazuješ svoju slabost jer nešto ne štima i sad to svi znamo. Osobno mislim da je nedostatak ljubavi u pitanju. Svi kojima treba ljubavi i zagrljaja - na fejsu sam. Ne šalim se!

Vaša poruka tinejdžerima?

Neka budu pametni i kakvi jesu, iskreni, kritični i samokritični. I da žive život tinejdžera, ta faza se ne ponavlja. I još jedan savjet - kad imate sve petice doma vas nitko ništa ne pita. (smijeh)