MODNI TRENDOVI

Veselo i šareno za proljetne dane

10.04.2009 u 12:00

Bionic
Reading

Vesele boje i uočljivi printevi nose se ovoga proljeća, pa su mnogi dizajneri svoje kolekcije osvježili upravo ovim modnim smjernicama. Svoje crne, sive i smeđe krpice spremi u ormar, a iz njega izvuci sve što podsjeća na proljeće jer s tim u sljedećim mjesecima sigurno nećeš pogriješiti

Jedan kratki pogled na izloge koji mame otkriva da se, osim jarkih boja, nosi i šareno, a najpopularniji su tropski i cvjetni uzorci te točkice. No, ništa manje nisu popularni ni geometrijski uzorci. Što se boja tiče, crna je definitivno out (iako se s tim ne bi nikako složile mnoge gotičarke ili pripadnice nekih subkultura), siva će do vrelih ljetnih temperatura ipak poslužiti, jednako kao i metalik nijanse srebrne i zlatne.

Ove sezone na velika vrata vratio se kombinezon, bilo da se radi o totalno uskom koji savršeno ocrtava figuru ili onom baggy stila. Uske traperice još uvijek se ne daju sa scene, a u velikom su se stilu vratile mrkvaste hlače. Cure sklonije udobnijem odijevanju vjerojatno će radije prigrliti hlače širih nogavica koje uvijek prolaze. Tajice, bilo da su jednobojne ili s uzorkom, i dalje su vrlo popularne, pa ih hrabro kombiniraj s majicama, vesticama i minicama.

Haljine s kapuljačama su, smatraju neki dizajneri, novi teen proljetni trend, pa ako ti se sviđa takav stil, imaj ih u vidu. No, vrijeme male crne haljine je, barem ovoga proljeća, prošlo, a ako želiš zasjati, posebno u toplijim proljetnim noćima, onda je bijela haljina u stilu grčkih boginja idealan odabir. Osim toga, nose se haljine asimetričnog kroja, a i dalje su in lepršave bluzice koje ne samo što izgledaju slatko, već i sasvim uspješno prekrivaju neke nedostatke na tijelu.

Prošle sezone apsolutni hit su bile duge, maksi haljine, a čini se da taj trend nije nestao ni ove godine. One su definitivno dobar izbor jer pristaju gotovo svima, iako je preporučljivo da ih izbjegavaju niske cure jer će u njima djelovati još niže i nažalost zdepastije. U kombinaciji s ovoga proljeća nezaobilaznim vječnim starkama i kratkom jeans ili kožnom jaknom, maksi haljine izgledaju neodoljivo i totalno chic.

Glomazni nakit se ovoga proljeća na modnu scenu vratio u velikom stilu

Ako uočljivi uzorci nisu tvoj stil, kao ni jarke boje, onda definitivno više pažnje moraš posvetiti nakitu koji se na modnu scenu vratio u velikom stilu. Veliki lanci, predimenzionirano prstenje, debele narukvice i velike naušnice dat će itekako potreban pečat tvom proljetnom looku.

No, najvažnije je ipak ne povoditi se previše za trendovima, pogotovo u današnje vrijeme recesije kad svi jedva spajaju kraj s krajem.

Stoga iskopaj nešto od prijašnjih sezona, vješto kombiniraj i, uz malo spretnosti i mašte, tvoja stara odjeća zasjat će novim sjajem. Uostalom, ne zaboravi da je najvažnije imati samopouzdanje i stav jer onda odmah izgledaš bolje.