ŠTO IH PRIVLAČI

Vole li dečki zločeste ili dobre cure?

21.12.2011 u 13:56

Bionic
Reading

Iako neki dečki kažu da vole 'dobrice', drugi priznaju da ih privlače pomalo zločeste cure. Zbog čega?

'Na prvoj godini faksa upoznao sam jednu totalno otkačenu curu za kojom sam poludio. Stalno smo izlazili van i bio sam spreman napraviti sve za nju. Pomalo je bila neuhvatljiva i to je posebno privlačilo. Znao sam da se sviđa mnogima, a mislim da je uživala u tome što nikad nisam znao na čemu sam. Bila je neuhvatljiva i potpuno me je očarala', prisjetio se Dario T. jedne svoje fakultetske romanse.

Istina je da zločeste djevojke itekako intrigiraju dečke, baš kao što su i zločesti dečki neodoljivi curama.

Što im se to toliko sviđa kod 'zlica'? Mnogim dečkima se sviđa što im ovakve cure pružaju sasvim novo iskustvo - nerijetko su upravo one te koje iniciraju druženja, a čini se da je samopouzdanje kojim zrače za neke dečke fatalno.

Drugi pak kažu da im se sviđa kad nisu samo oni ti koji moraju voditi igru, vole i npr. kad cure iznesu neke ideje gdje izaći, a nekima se sviđa uzbuđenje koje donosi druženje sa zloćkama. Čak ih se i plaše, ali to je upravo i dio njihove privlačnosti. Mnogi stručnjaci za ljudske odnose smatraju da će upravo ona žena koja uspije djelovati misteriozno, zanimljivo i pomalo zločesto biti ta koja će natjerati muškarca da joj se obveže!

Ashley Benson
, mlada zvijezda serije 'Slatke male lažljivice' u kojoj igra Hannu Marin, kaže da se dečkima sviđa to što s curama koje se ne uklapaju u opis klasičnih dobrica mogu biti puno opušteniji.

'Mislim da je stvar u tome da dečki vole kad ste zločesti i sarkastični. Uvijek nešto iskomentiram u svom stilu i čini mi se da im se to sviđa. Dečki vole otvorene i iskrene cure, a ja zbilja kažem što mi je na umu. Npr.: 'Oho, pa ti zbilja nisi zabavan, dobro ti to ide', ili sličan ironičan komentar će ih sigurno zainteresirati. Dečki se ponekad ponašaju kao da mogu svaku djevojku osvojiti, zato ih treba malo spustiti na zemlju', tvrdi Ashley (22 ).

Dečki vole cure koje se ne boje izraziti svoje mišljenje i koje predstavljaju izazov.
'Muškarci potajno poštuju žene koje su jake, samouvjerene i imaju vlastite snove. Oni ne žele očajne žene bez strasti i volje. Bitno je imati živahan stav koji će vas pretvoriti u divu', smatra Sherry Argov, autorica knjige 'Why Men Love Bitches'.

Još ponešto što se sviđa dečkima kod zlica:

1. Izlasci sa zločestim curama se pamte
Dečki nikad ne znaju kako će izlazak sa zlicama završiti. Nevini izlazak u grad može završiti u nekom ludom klubu do sitnih sati, a zločeste su cure kad je riječ o partijanju prave majstorice.

2. Nisu previše zahtjevne
Iako to ne mora biti istina, neki su muškarci uvjereni kako ih zlice neće gnjaviti izljevima nježnosti, romantičnim porukicama ili stalnim zivkanjem. Osim toga, sa zločestim curama dečki nikad nisu sigurni na čemu su, pa je i to dodatni faktor uzbuđenja.

3. U njihovom društvu se mogu opustiti
Škakljivi vicevi, zločeste opaske ili slične stvari, kažu mnogi dečki, neće sablazniti zločeste cure, pa im je i to plus u muškim očima.

4. Super se snalaze u muškom društvu

Zločeste cure imaju više zajedničkog s muškim spolom nego dobrice. To dečkima odgovara, jer im se nije problem poistovjetiti s njima. Oni u njima vide ne samo curu već i frendicu. Budući da su obično spremne za zabavu, dečki ih vole u svome društvu. Kako im izlasci nisu nepoznanica, ne trebaju brinuti je li im jako dosadno dok tužno sjede u nekom kutu. Zločeste cure se same pobrinu za zabavu.

5. Samostalne su
Zločeste cure vole biti neovisne, stoga im nije niti na kraj pameti voditi razgovore u stilu 'što smo mi sad' i sl. Uživaju u muškoj pozornosti i nikad ne otkrivaju previše osjećaja. One žive za trenutak i ne opterećuju se formalnostima.