SAVJET VIŠE

Kako odbiti nekoga tko ti se ne sviđa

14.12.2011 u 13:18

Bionic
Reading

Eh, ponekad se događaju i takve situacije: neka osoba je zainteresirana za tebe, no ti, nažalost, ne gajiš iste simpatije. Što napraviti, a da nikoga ne povrijediš, doznaj u našem tekstu

Slažemo se, nije lako nekoga odbiti, to je uvijek vrlo neugodan zadatak.

Zato se, prije svega, stavi se u poziciju te osobe i razmisli kako bi tebi bilo biti u istoj situaciji te ga/nju nastoj ne povrijediti.

U ovakvoj situaciji najbolje je biti iskren/a i otvoreno reći što misliš. Naravno, budi pristojan/a i reci da si polaskan/a što se nekom sviđaš, no ipak daj do znanja da nisi zainteresiran/a i da nemaš iste osjećaje prema toj osobi.

Bez puno okolišanja morat ćeš jasno kazati kakve su stvari – ako ti se netko drugi sviđa, možeš i to naglasiti. Naravno, ni u jednom slučaju ne smiješ reagirati s podsmijehom ili s visoka ili, još gore, svima rastrubiti da se sviđaš 'onom luzeru iz 2. a' u stilu 'što tom bezveznjaku pada na pamet'. Samo pomisli kako bi tebi bilo da te netko na takav način odbije i još te dodatno oblati! Uf, nimalo damski/džentlmenski.

Najbolje je biti izravan te otvoreno reći kako stvari stoje jer ako nisi zagrijan/a za tu osobu, jer inače možeš samo dati lažnu nadu i produljiti njegovu/njezinu patnju kad sazna da te ne zanima.

Ako se osoba kojoj moraš priopćiti neugodnu vijest razljuti, pa te čak uvrijedi ili nešto ružno kaže, nemoj mu/njoj puno zamjeriti jer nitko ne voli čuti takve stvari. Nije lako otvoriti se pred nekim, a potom doživjeti odbijanje.

Naravno, ponekad se može dogoditi da ta osoba pokuša sve kako bi se predomislio/la ipa te čak pokuša ucjenjivati. Nemoj se dati uvući u takvu igru!

Još koji savjet:

1. Nemoj odugovlačiti s tim razgovorom.
2. Ne skrivaj pogled i nikako se nemoj arogantno postaviti.
3. Izbjegavaj izjave kako bi želio/la da budete prijatelji ako zbilja to ne namjeravaš.
4. Nemoj pretjerivati s izgovorima – možeš biti uhvaćen/a u laži.
5. Budi odlučan/a i u sasijeci korijenu pojavu bilo kakve emocionalne igrice ili ucjene.

I naravno, good luck!