MUŠKI KUTAK

Kako postati kralj šarma

12.12.2011 u 10:23

Bionic
Reading

Već neko vrijeme ti se sviđa jedna slatka cura koja te potpuno opčinila, no ti još uvijek ne znaš kako bi joj prišao

Tvoji frendovi tvrde da je vrijeme da nešto napraviš jer im je dosta tvog pogleda tužnog psića i analiziranja mogućih strategija. Neki su već zaprijetili da će oni otići do nje i reći što te muči jer tvoja pasivnost ne vodi ničemu. Osim toga, ako se previše predomišljaš, pojavit će se neki drugi dečko koji neće toliko oklijevati i možda će osvojiti srce tvoje drage.

Dakle, vrijeme nije na tvojoj strani, te ti preporučamo da se što prije trgneš i napraviš nešto jer tvoja potencijalna djevojka sigurno nije ovladala vještinom čitanja misli.

Naravno, lako je reći da treba biti poduzetan jer, kad si u glavi vrtiš potencijalni susret, već tad se dlanovi znoje, koljena klecaju, a unaprijed uvježbani govor nestaje u nepovrat. Znamo da nije lako, ali kako kaže ona stara - tko riskira, profitira.

Ipak, uz vrlo malo truda, od zbunjenog solera možeš se i ti uspješno pretvoriti u neokrunjenog kralja šarma. Dosta je analiziranja svakog njezinog osmijeha i reakcije, pokušaj smisliti malu strategiju. Iako bi najradije da ona tebi uleti, morat ćeš pokušati stvoriti dobre prilike za vaše druženje. Naravno, zaboravi ikakve radikalne metode uleta koji nikome nikada nisu donijeli ništa dobro, već svoju mrežu pleti lukavo i polako.

Prije svega, nemoj se pretvarati da si nešto što nisi jer to nikada dobro ne završi.

Cory Monteith, zvijezda serije Glee koji igra Finna, smatra da je najbolji put do nečijeg srca biti ono što jesi.
'Jednostavnost i otvorenost uvijek prolazi. Budite ono što jeste. Ako nekoga uspijete nasmijati i razveseliti, odmah ste u velikoj prednosti', kaže Cory.

1. Budi često u njezinoj blizini ili se pokušaj sprijateljiti s njezinim prijateljima.

2. Budi iskren i svoj. Premda se čini da tvoje uobičajeno ponašanje dosad i nije donijelo neke rezultate, nikad se ne podcjenjuj. Iznenadio bi se koliko cura ne voli glasne i nametljive dečke!

3. Istina je da se od dečka uglavnom očekuje da napravi prvi korak, no neka te nitko ne nagovara na nešto što ti se čini glupo. Vjeruj sebi i svojoj intuiciji.

4. Ako dođe do komunikacije, iako znamo koliko je to teško, neka razgovor teče što prirodnije. Igraj na sigurno - s najuobičajenijim temama poput škole, staraca, omiljenih bendova ili najdražih filmova ne možeš fulati. Ako imaš sreće pa cura preuzme inicijativu, nemoj biti pasivac, već joj vrati lopticu - i ti uzvrati organizacijom izlazaka i druženja. Pokaži joj da ti je stalo i nagradi je za to što se odvažila na prvi korak - ni njoj nije bilo lako!

5. Dakako, tu je i ono o čemu stalno pričamo – samopouzdanje. Moraš vjerovati u sebe (iako dobro znamo kako se to ponekad čini nemogućim, a i nama starijima je nekad muka od samih sebe) jer ćeš zračiti pozitivom, a to je uvijek dobrodošlo.

6. Ako ti se možda čini da se situacija na samom početku ne razvija onako kako si zamislio, budi strpljiv - iz prijateljstva se često mogu razviti i neki drugi osjećaji - pa ne gubi nadu. So go!