ZAMJENSKI PROIZVODI

Kozmetički trikovi koje treba znati

10.12.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Svi smo se našli u situaciji kad nam je neki kozmetički preparat nestao, i to baš onda kad nam je bio najpotrebniji. Što napraviti?

Većina preparata za njegu sadržava slične sastojke, pa ti kosa sigurno neće otpasti ako je opereš gelom za tuširanje umjesto šamponom ili ukoliko zamaskiraš mrski prišt koji se, naravno, pojavio u trenutku kad te čeka spojak koji priželjkuješ mjesecima, s malo sjenila za oči u bež boji.

Tekući puder – korektor i krema
Korektor u stiku može zamijeniti tekući puder. Nanesi ga na mjesta na licu koja želiš prekriti, npr. na obraze, čelo i nos, a onda na spužvicu za nanošenje stavi malo hidratantne kreme i razmaži.

Gel za tuširanje – šampon za kosu
Gel za tuširanje je adekvatna zamjena za šampon. Proces pranja kose isti je kao i šamponom. Kosa će ti sigurno biti čista i lijepo mirisati. Kako krajevi kose ne bi bili previše kruti, na njih nanesi regenerator (ako ga imaš) ili pakung za kosu.

Regenerator za kosu – mlijeko za tijelo
Umjesto regeneratora, bez straha posegni za mlijekom za tijelo. Na mokre vrhove kose stavi ulje za tijelo - njegova hranljiva svojstva zaštitit će vlasi od isušivanja i održat će ih elastičnima. Dovoljno je malo ulja pomiješati s vodom, utrljati ih, a zatim dobro isprati kosu.

Korektor – bež sjenilo za oči
Ukoliko nemaš korektor, a želiš zamaskirati podočnjake, kapilare, akne ili neku nepravilnost na licu, koristit će ti mat sjenilo za oči u bež boji. Za navečer na podočnjake možeš staviti mrvicu bež svjetlucavog, ali nemoj pretjerati jer će to samo naglasiti tamne kolutove ispod očiju.

Sjenilo za oči – puder ili rumenilo
U nedostatku sjenila za oči, poslužit će i tamniji puder u kamenu ili rumenilo. Za večernji svjetlucavi efekt možete staviti i malo bezbojnog sjajila za usne samo na središnji dio kapka.

Ruž za usne – sjenilo za oči
Ako nemaš ruž, snađi se tako što ćeš na usne staviti sjenilo za oči u odgovarajućoj boji. Kako ti se usne ne bi sušile, prije nanošenja sjenila ih dobro namaži balzamom za usne.