ODABIR FRIZURE

Vječna dvojba: Pustiti kosu ili je ošišati?

05.12.2011 u 10:47

Bionic
Reading

Oduševljena si kratkim frizurama kakve imaju glumice Emma Watson ili Carrey Mulligan i rado bi odjurila frizeru, ali bojiš se kako će ti stajati? Duga i kratka kosa imaju svoje prednosti i mane

Duga kosa za mnoge je znak ženstvenosti, a puno cura tvrdi da se nikad ne bi odrekle svojih bujnih lokni. Nekim curama pak super stoji kratka kosa, poput Rihanne, koja je sa svojim asimetričnim friskama uvela novi modni trend, a preslatke su nam s kratkom kosom i britanska manekenka Agyness Deyn, glumica Michelle Williams ili vragolasta britanska pjevačica Lily Allen. Zato, ako se želiš ošišati kratko, ne moraš strahovati da ćeš time izgubiti na ženstvenosti.

Simpatična Emma Watson, koju znamo kao Hermione iz filmova o Harryju Potteru, kaže da se puno bolje osjeća s kratkom kosom.

Emma Watson

'Sretna sam kad si mogu sama složiti frizuru i upravo sam se zbog toga ošišala na kratko. Dugo sam čekala, a sada sam jako sretna. Zadovoljna sam reakcijama na novu frizuru', rekla je Emma.

Moraš znati da kratka kosa otkriva velik dio lica pa kratke frizure u pravilu najbolje stoje osobama nježnih crta lica. Sretnicama koje imaju lice ovalna oblika pristaje svaka duljina kose. No ako je tvoje lice kockasto ili s naglašenom bradom, savjetujemo ti da izbjegavaš jako kratke frizure. Ako je okrugla oblika, sa strane ćeš morati ostaviti dužu kosu.

S druge strane, duga kosa je vrlo praktična ako si tip osobe koji voli nositi rep ili ne trošiti puno vremena na oblikovanje frizure. Mnogi savjetuju da se odlučiš za dužu kosu ukoliko imaš malo grublje crte lica ili si jače tjelesne građe. Naravno, uvijek vodi računa da kosa bude njegovana te redovito reži ispucane vrhove. Osim toga, ako si maštovita, s dugom kosom možeš isfurati stotine različitih frizura i stilova.

SAVJET ZA KRAJ

Zimi je kosa posebno osjetljiva pa je svakako prije pranja kose dobro raščešljaj – vrijedi i za kratkokose i dugokose. To će smanjiti lomljenje vlasi prilikom šamponiranja. Prije šamponiranja dobro namoči kosu te je nikako nemoj šamponirati kada je suha. Također, nanesi šampon od korijena prema vrhovima. Dobro ga isperi, jer ostaci mogu isušivati i pogodovati ispucanim vrhovima. Zato budi nježna prema kosi dok je šamponiraš.