MODNI KUTAK

Budi neodoljiva i kad stisne zima

26.11.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Ako si i ti jedna od onih cura koje misle da zimi nemoguće dobro izgledati, a da se pritom ne smrzneš, možda inspiraciju za svoj look pronađeš i među našim savjetima

Osnova zimskog looka su kaputi ili jakne koje ti moraju savršeno stajati. Prilikom kupnje dobro pogledaj svaki detalj, a posebice razmotri kako ti stoji bez obzira na trenutačne trendove. Dakle, pogledaj je li linija ramena gdje treba biti, vidi odgovara li ti duljina rukava, kao i dužina kaputa ili jakne te njegova širina.

Niske i sitnije cure moraju izbjegavati voluminozne, šire modele koji će ih progutati te se trebaju usmjeriti na kapute i jakne koji prate liniju tijela (dakako, ne preuske ili preduge). Idealna duljina za njih je do iznad koljena. Visoke djevojke se mogu poigrati s različitim krojevima, no ne trebaju nositi prekratke kapute ili jakne jer će izgledati kao da su navukle nešto od mlađeg brata ili sestre. Ravni ili trapez kroj dobro će stajati buckama koje trebaju izbjegavati ogromne kapute ili debele jakne punjene perjem.

Budući da većina želi da im ovaj odjevni predmet potraje nekoliko sezona, važno je da je kaput ili jakna izrađen od kvalitetnog materijala, a dobar savjet je i da model bude što klasičniji kako bi se uz neke nove detalje mogao isfurati i sljedeće sezone. Military look ili kaputi s tzv. montgomery kopčanjem i kapuljačom uvijek će biti in, pa je dobro investirati u takav odjevni predmet.

Ove sezone trendovi za zimu nalažu pomalo štreberske pulovere kakve su nas mame tjerale nositi kad smo bili djeca te veste ili kardigane. Što se tiče uzoraka na puloverima, nosi se gotovo sve od životinjica, mašnica, ultramodernih točkica, animalnog uzorka prugica… Među bojama ponovno se može primijetiti dominacija sive koja se već neko vrijeme naziva novom crnom te boja vina, crvena i sve nijanse zelene. Veste na kopčanje vrlo su praktične jer se mogu nositi na nekoliko načina, a i griju. Ako si rokerica ili voliš gothic stil, uvijek možeš neku majicu s printom ili zakovicama iskombinirati s vestom na kopčanje i ostati vjerna svom stilu.

Pletene haljinice i tunike u kombinaciji s tajcama ili čarapama s veselim uzorkom također mogu izgledati totalno kul zimi. Možeš ih nositi s ultramodernim bajkerskim čizmama, martama, stiliziranim gojzericama ili pak zimskom varijantom visokih tenisica od kojih su neke podstavljene umjetnim krznom (toplo i moderno).

Naravno, modni dodaci koji zimi imaju i svoju korisnu funkciju jer nas fino griju osvježit će svaki look, pa i najdosadniji stari kaput može izgledati sasvim drukčije uz neki moderni šal sa šljokicama, onaj cjevastog oblika (šal sa spojenim krajevima) ili veselu kapu s coflekima. A super je stvar da ovi modni detalji nisu previše skupi, pa se dobro opskrbi njima.

'Zimi sam luda za kapama. Imam cijelu kolekciju, a posebno volim nositi one načinjene od pletiva, beanie oblika', kaže pjevačica Taylor Swift (21).

Vodi računa da, imaš li debelu jaknu ili kaput, neka i šal bude takav, a ako se radi o tanjem kaputiću, neka i šal bude tanji, elegantniji.

Rukavica u trgovinama ima zbilja svakakvih, a na tebi je da izabereš nešto što će ti dobro stajati i što će te dobro grijati. One bez prstiju ostavi za toplije dane. Već nekoliko sezona su in 'čarapaste' rukavice koje imaju samo palac, a svi ostali prsti su u 'čarapi'. Posve kul su one duge, do lakta, a ako još izabereš vrlo šarene, svakako ćeš imati dobitnu kombinaciju. Za cure koje ne vole nositi kape, super su rješenje krzneni grijači za uši koji izgledaju zbilja neodoljivo.