OSNOVNA PRAVILA

Kako imati savršenu garderobu

01.12.2011 u 08:37

Bionic
Reading

Nije teško biti u trendu kad dućani vrve trendi krpicama, od 'boho', glamuroznog, gothic pa do damskog stila. No kako kompletirati garderobu a da u njemu imate baš sve temeljne komade odjeće koji će vas spasiti u svim mogućim odjevnim kombinacijama?

Za najpraktičnije moguće rješenje, možete nabaviti osnovne komade koji vam odgovaraju u svim situacijama i bez obzira na trendove. To je odjeća koja će potrajati nekoliko sezona. Evo na što trebate pripaziti i što svakako trebate imati u svom ormaru.

Nekoliko univerzalnih komada koje vrijedi imati
Dva para traperica koje odlično pristaju. Izbjegavajte pretamne ili jako izblijedjele modele jer mogu izaći iz trenda. Srednje isprani jeans najbolja je investicija.

Par dobrih košulja koje prate liniju tijela i pristaju dobro uz traperice.

Barem tri kvalitetne obične pamučne majice. Izaberite one klasičnih rukava i izreza, a boje neka budu, siva, crna i bijela, da biste ih mogli kombinirati na što više načina.

Kvalitetnu jaknu u tamnijim bojama koja će također preživjeti nekoliko sezona.

Udobne čizme za koje ne trebati žaliti novca.

Dobre sandale ili cipele koje će vas spasiti kad se budete trebali urediti i svečanije odjenuti.


Kristen Stewart fura svoj stil i na crvenom tepihu te uvijek izgleda fantastično!
Nekoliko različitih remena koji će podići svaku kombinaciju.

Budite svoji
U odijevanju uvijek pazite da nosite ono u čemu se osjećate udobno i ugodno. Na primjer, ako volite Hayley Williams iz Paramorea ili modnu ikone Alexu Chung, to ne mora značiti da ćete biti njihova hodajuća kopija, niti da će vama njihov stil pristajati. Od njih uzmite samo ono što se uklapa u vašu modnu viziju i prilagodit to svojoj osobnosti.

JOŠ POKOJI SAVJET
Pri kupnji, ali i odijevanju uvijek razmislite na koja mjesta najviše izlazite i garderobu prilagodite situaciji. Ako ste sportski tip, u garderobi bi svakako bilo poželjno imati barem dvije kvalitetne trenirke i tenisice.

U kupnju uvijek vodite osobu od povjerenja koja će vam iskreno reći što vam stoji, a što nikako ne pristaje vašoj figuri, bez obzira na to koliko vi žarko željeli neki komad odjeće.

 

Pronađite inspiraciju. To mogu biti modni časopisi, poznate osobe, ali i susjeda s kul stilom. U svakom slučaju, od njih kopirajte samo ono u čemu se osjećate ugodno.

Kojih se pravila trebate držati
Trendovi su odlični ako ih se ne slijedi slijepo. Svake godine izaberite nešto trendi i time se počastite.
Kad jednom uložite u trendi komad, nemojte ga olako odbaciti. Čuvajte ga, jer se stilovi vraćaju i brže nego što mislimo.
Kupujte robu zato što vas je oduševila, a ne zato što je u trendu ili na rasprodaji. Ili zato što se sviđa vašoj najboljoj prijateljici.
Zabavljajte se i uživajte u modi. Moda je upravo to, razigrana, vesela, u službi stila, ljepote i dobrog raspoloženja.