SVIJET MIRISA

Odaberi parfem koji je baš za tebe

05.11.2011 u 09:00

Bionic
Reading

U bogatoj mirisnoj paleti doista je teško pronaći onaj idealni miris koji će najbolje istaknuti tvoju osobnost

Vjerojatno svaka cura ima barem jedan najdraži parfem koji joj, kad ga nanese na kožu, da dodatnu dozu samopouzdanja i dobrog raspoloženja. Dobro pogođen odabir parfema može djelovati umirujuće, dok onaj loše pogođen može djelovati mučno ne samo na druge, nego i na tebe.

Parfem je najbolje sam birati i nikad ga ne kupovati impulzivno. Izbor je najlakše suziti tako da odmah potražiš onaj koji ti najviše odgovora, jer netko najviše voli svježe cvjetne mirise, dok drugi vole voćne, slatkaste ili možda opore. Izbor je velik, a na tebi je da odlučiš i izabereš onaj koji najviše odgovara tvojoj osobnosti. Osobe koje više vole jake boje poput roze, narančaste i žute više naginju cvjetnim i voćnim mirisima, dok oni koji se radije odlučuju za bogate boje poput crvene, zelene ili ljubičaste više vole tople i orijentalne parfeme. Brinete više vole toplije mirise poput cimeta i vanilije, dok plavuše padaju na cvjetne mirise. Sportski tipovi vole jednostavne mirise, po mogućnosti s citrusnim mirisom.

Kako bi ti olakšali odabir, donosimo nekoliko korisnih savjeta:

1. Prije nego što kreneš u potragu za pravim parfemom, odluči se koje su ti vrste draže - cvjetne, orijentalne, teže ili svježe note.

2. Ograniči izbor na najviše tri vrste, jer ako pomirišeš veći broj parfema, nećeš ih moći razlikovati.

3. Ako misliš da ti se neki parfem sviđa, moraš ga nanijeti direktno na kožu. Na taj način utvrdit ćeš kako se slaže s tvojim mirisom tijela, a to nećeš postići naneseš li ga samo na komadić papira.

4. Potrebno je najmanje dva sata kako bi se parfem u potpunosti 'razvio' na koži. Tek tada moći ćeš utvrditi njegovu gornju notu, bazu i srce.

5. Uvijek nekoga možeš pitati za savjet, no odabir parfema individualna je stvar, pa budi potpuno sigurna u svoj izbor.

6. Parfem je najbolje isprobavati kada je koža čista i svježa, dakle ujutro.

7. Nikad nemoj trljati zapešća kod nanošenja parfema jer će se tako osjetljive molekule mirisa oštetiti.