Teen HRANA U SLUŽBI LJEPOTE

Zdravijom prehranom do tena bez akni

  • Autor: tportal.hr
  • 22.10.2011 10:45:27
  • 22.10.2011 8:00:00

Problematičan ten, nažalost, ne muči samo tinejdžere, već i mnoge koji su iza sebe davno ostavili teen doba

Neka su istraživanja pokazala da čak 20 posto odraslih žena pati zbog akni, a ovaj problem nije zaobišao ni slavne šoubizerice poput Megan Fox, Rihanne ili Katy Perry. Strpljenje i upornost u toj mukotrpnoj bitki za lijep ten od velike je važnosti.

Ono što najčešće uzrokuje ove dosadne 'ukrase' na koži su vrlo često uzrokovani nezdravim načinom života i lošom prehranom, pa prije nego što kožu 'napadnete' različitim kozmetičkim preparatima, pokušajte da je 'očistiti' iznutra.

Svakako izbjegavajte gazirane i zaslađene napitke, slatkiše i proizvode od bijelog brašna, a neka voda i hrana bogata antioksidansima budu vrlo visoko na vašoj listi namirnica koje unosite u organizam.

Lice nemojte previše dirati, a kozmetičku njegu svedite samo na ono najosnovnije – čišćenje i hidrataciju.

Zeleni čaj je iznimno djelotvoran u ratu protiv ovih ružnih 'ukrasa'. Ovaj napitak poznat je kao snažan antioksidans te stručnjaci smatraju da je jedno od najboljih sredstava koje pomaže našem tijelu u borbi protiv staničnih i strukturnih oštećenja. Stoga ne čudi da je neizostavan i u drevnoj kineskoj medicini, posebice kad je riječ o aknama. Naime, zeleni čaj olakšava probavu i pomaže detoksikaciju organizma, što je dobrodošla pomoć u sprečavanju nastanka akni.

Osim zelenog čaja koji je u ove hladnije dane itekako dobrodošao topli napitak, podsjećamo koje su još namirnice poželjne u iskorjenjivanju dosadnih prišteva: tofu, artičoke, orasi, borovnica, smeđa riža, crno grožde, sojino i rižino mlijeko, rajčice, batat, zobene pahuljice, cimet, leća, grah, nemasni jogurt, orašasti plodovi, maslinovo ulje, špinat, blitva, kelj, jabuka, kruška, avokado, sardine i dr. I sretno!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više