ZNAK MJESECA

Ovnovi - tvrdoglave poštenjačine energična duha

01.04.2009 u 16:16

Bionic
Reading

Energični, samouvjereni i tvrdoglavi Ovnovi prvi su znak zodijaka, a njihova će vladavina potrajati do 20. travnja

Ovnove odlikuje energičan duh i rođeni su vođe, a iako se na prvi pogled čini da su samoljubivi i grubi, meka su srca i pravi poštenjaci koji se bore za pravdu zauzimajući se za slabije.

U ovom je znaku rođeno puno poznatih showbizzera, među kojima i glumice Keira Knightley, Reese Witherspoon, zvijezda TV serije 'Beverly Hills' Shannen Doherty, Sarah Michelle Gellar ('Buffy - ubojica vampira'), Keri Russell ('Felicity'), zatim teen senzacija Jesse McCartney, jet-setterica Victoria Beckham, pjevačica Fergie, proslavljeni glumci Ewan McGregor, Russell Crowe, Robert Downey Jr, Zach Braff (TV serija 'Stažist') i sve traženiji Hayden Christensen ('Ratovi zvijezda', 'Skakač').

Ovnovi vole red i disciplinu, premda se sami toga ne pridržavaju. Ovnovi su iznimno poduzetni, sposobni i snalažljivi, no vole da sve bude po njihovom. Budući da su nagle naravi, često ulaze u bučne svađe.
Usprkos svemu, teško se naljutiti na njih jer su zaraznoga šarma, a njihova prostodušnost osvaja na prvu loptu.

Osobe rođene u znaku Ovna imaju čvrste stavove koje žestoko brane, često i uz puno arogancije. Reagiraju impulzivno, no ljutnja ih brzo popušta. Ovnovi skrivaju slabost i suze jer ne žele dopustiti da ih neprijatelji vide kada su povrijeđeni ili tužni, jer ih iznad svega užasava sažaljenje. Veliki su optimisti, vole izazove i skloni su nepromišljenim odlukama. Ovnovi su najsretniji u karijerama u kojima treba osvajati bitke i preskakati prepreke.

Element: vatra
Vladajući planet: Mars
Boja: sve nijanse crvene
Metal: željezo
Broj: 1 i 9
Najbolje se slažu s: Blizancima, Lavovima i Vagama.
Najlošija kombinacija: Rakovi, Bikovi i Vodenjaci.
Dragi kamen: dijamant
Zaštitni znak: sportska tjelesna građa, mladalački duh, želja za dominacijom
Idealna zanimanja: vojnik, istraživač, inženjer, obrtnik, sportaš
Sportovi i hobiji: gluma, ples, hokej, nogomet, borilački sportovi, automobilizam, ragbi
Idealne destinacije: Engleska, Francuska, Italija
Idealni dar: sportski automobil, metalni nakit, neka tehnološka novotarija
Ne voli: površnost, prodike, ustupke
Pozitivne osobine: odlučnost, radišnost, ambicioznost, praktičnost
Negativne osobine: netrpeljivost, tvrdoglavost, ljubomora, svadljivost.

KAKVI SU U LJUBAVI

Ovnovi uvijek sebe stavljaju na prvo mjesto, iako su vrlo srdačni i širokogrudni prema onima koje vole.
Nije rijetko da se zaljube na prvi pogled, a ideja vječne vjernosti jednoj osobi nije uopće odbojna Ovnovima. Ipak, ako stvari ne idu onako kako su si zamislili, on ili ona će negdje drugdje potražiti uzbuđenje, pažnju i ljubav.

Ako se sviđate Ovnu ili Ovnici, budite uvjereni da će učiniti sve da vas osvoji. Važno je privući njegovu/njezinu pozornost, no nemojte izravno pokazati koliko vas zanima jer Ovnovi vole izazove.

Bez obzira radilo se o dečki ili curi Ovnu, poanta je da oni uvijek moraju osvajati. Kasnije je važno da mu/njoj prepustite glavnu riječ (ili barem neka tako misle), no pripadnicima ovoga znaka morate iznova priređivati stalna iznenađenja.