NAGRADNJAČA

Vodimo vas na 'Debelu' u kazalište Mala scena

19.10.2011 u 13:15

Bionic
Reading

Predstava za mlade 'Debela' na repertoaru je zagrebačkog kazališta Mala scena u subotu, 22. listopada, u 20 sati, a tportal.hr i Mala scena najsretnijim čitateljima daruju 2x2 ulaznice

Jednu od najpopularnijih predstava za tinejdžere, nagrađivane autorice Silvije Šesto Stipaničić, režirala je Snježana Banović. U naslovnoj ulozi nastupaju Ana Begić/Lana Gojak. Uz nju igraju mladi glumci Iva Mihalić/Maja Katić, Luka Juričić i Igor Kovač. Scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostimografkinja je Dženisa Pecotić, a predstavu koreografirala Zaga Živković.

Što povezuje planetarno poznatu Bridget Jones i junakinju 'Debele', tinejdžericu Ladu? Muke s kilogramima, samopouzdanjem, dečkima, prištićima, izlascima i ostalim problemima iz svakodnevnog života.

'Ja sam Lada i debela sam. Ime sam dobila po keksima koje je moja mama tamanila dok me imala u trbuhu. Sladoled je moja prva i zasad jedina istinska strast', tako počinje ova predstava koja govori o problemima jedne 15-godišnjakinje.

Priča dotiče razne tabu teme koje muče mlade, od preokupacija vlastitim izgledom i nesretnih ljubavi do prvih seksualnih iskustava i problema s alkoholom koje prate odrastanje glavnih likova.

Ova duhovita priča o jednoj tinejdžerici napravljena je prema istoimenoj knjizi Silvije Šesto Stipaničić koja se nalazi u lektiri za osmi razred.

Detaljnije o predstavi pogledajte na www.mala-scena.hr

Po dvije ulaznice za predstavu su osvojili:

Enoh Šeba
Evelina Miščin