BEAUTY KUTAK

Nekoliko savjeta za njegu kovrčave kose

14.10.2011 u 12:39

Bionic
Reading

Neukrotive kovrče znaju te potpuno izludjeti jer imaš problema s dovođenjem kose u red, osobito ujutro, kad se žuriš? Nerijetko se kovrčavice znaju požaliti da im za frizuru treba više vremena nego curama s ravnom kosom. No ako pravilno njeguješ kovrčavu kosu, moći ćeš lakše izaći na kraj s njom

Poznate šoubiz kovrčavice poput Aly Michalke (serija 'Hellcats'), glumice Keri Russell ('Felicity'), pjevačice Taylor Swift ili Shakire od svojih su bujnih lokni stvorile zaštitni znak te izazivaju divljenje njegovanom kosom. Kako im to polazi za rukom? Uz pravilnu njegu i tvoja kosa može biti prekrasna.

1. Za kovrčavu kosu nije dobro prečesto pranje jer će postati još bujnija, a kovrče naglašenije. Probaj se zadovoljiti pranjem kose dva puta tjedno da bi sačuvala prirodnu zaštitu na vlasištu. Izbjegavaj sušilo za kosu, a ako ga baš moraš upotrijebiti, svakako ga stavi na najnižu temperaturu jer visoka kovrča kosu. Probaj namještati frizuru pomoću lavandinog i kokosovog ulja. Ta ulja omogućit će da ti kosa ne izgleda bujno, a osim toga, štite je od vanjskih utjecaja.

2. Pronađi dobar regenerator. Najbolji su oni koji kosi daju dodatnu vlagu. Nemoj koristiti šampone s oznakom 2 u 1, odnosno šampon i regenerator. Nakon jednog šamponiranja i ispiranja ravnomjerno nanesi regenerator, a zatim raščešljaj kosu. Nakon toga dobro je isperi, s tim da je za to najbolja vrlo mlaka voda (ako možeš izdržati, naravno). Izbjegavaj grubo trljanje ručnikom.

3. Neka ti se kosa suši oko 15 minuta. Za to vrijeme nemoj je brisati ni češljati. Nakon toga nanesi kremu za njegu kovrčave kose. Bitno je izabrati dobru kremu, ali i to ćeš uspjeti nakon nekoliko pokušaja i pogrešaka. Razmaži je među dlanovima i nanesi od vrhova prema korijenu, ali ne i na njega (nanosi se otprilike na tri četvrtine dužine kose, od vrhova). Ostavi desetak minuta da se dobro upije.

4. Nakon toga možeš nanijeti gel ili pjenu za kovrčavu kosu. Također je razmaži među dlanovima te nježnim pokretima nanesi na kosu. Bitno je ne utrljavati, nego sve raditi laganim, nježnim pokretima. Ostavi neka se kosa suši na zraku, a povremeno je možeš podići od vrhova prema korijenu.

5. Izbjegavaj četku za njegu kose. Najbolji je češalj sa širokim zupcima ili, što mnogi preporučuju, najbolje je za kovrčavu kosu koristiti prste!

Odlazak frizeru trebala ti biti navika najmanje tri puta godišnje da bi skratila vrhove i smanjila volumen kose.