NETIPIČNA ZVIJEZDA

Kul činjenice o Demi Lovato

08.10.2011 u 12:57

Bionic
Reading

Za ovu devetnaestogodišnju Disneyjevu glumicu i pjevačicu šira je javnost saznala nakon što je, krajem listopada prošle godine, doživjela potpuni slom i završila u rehabilitacijskom centru zbog nagomilanih fizičkih i psihičkih problema

Demi Lovato, najpoznatija po ulozi u seriji 'Sonny with a Chance', ipak se uspješno oporavila te se nedavno vratila na glazbenu scenu s novim albumom 'Unbroken' koji je najavio singl 'Skyscraper' koji je ljetos debitirao među prvih 10 singlova na Billboardu. Upoznajte ovu hrabru mladu damu!

 Demi sa sestrom Madison de la Garza

1. Rođena je kao Demetria Devonne Lovato, 20. kolovoza u Dallasu (Texas) i meksičko-irsko-talijanskog je podrijetla.

2. Tek iz drugog pokušaja prošla je audiciju za Disneyjev show 'As the Bell Rings'.

3. Iako se sudeći prema njezinim angažmanima to nikad ne bi reklo, Demi je veliki fan metala! 'Maštam o suradnji s nekim metal bendom. Htjela bih snimiti brutalne vokalne dionice, ali da nitko ne zna da sam to ja. To je glazba drugačija od svih drugih žanrova. Metal glazbenici ulažu puno više od drugih kad su na sceni. Otkrila sam taj žanr kad sam bila u osnovnoj i zakačila sam se', rekla je Demi dodajući da joj je jedan od najboljih koncerata na kojem je bila je bio nastup benda Dimmu Borgir. Osim ovih osebujnih Norvežana, Demi Lovato cijeni i grupe Maylene, The Sons of Disaster, Lamb of God, Underoath i Dr. Acula.

4. Njezina mlađa sestra je Madison de la Garza, također glumica. U 'Kućanicama' igra Juanitu Solis, Gabrielinu kćer.

5. Njezini glumački uzori su Natalie Portman, Matt Damon i Jake Gyllenhaal.

6. Demi odlično svira klavir i gitaru.

7. Najdraži film joj je Donnie Darko.

8. Imala je problema sa školskim zlostavljačima koji su je vrijeđali zbog debljine. Kasnije se školovala od kuće.

9. Super je prijateljica sa Selenom Gomez i Kim Kardashian za koje kaže da su bile uz nju u najtežim trenucima.

10. Godinama je vegetarijanka.

11. 'Mislim da je moja misija pomoći tinejdžericama koje su se poput mene borile s osobnim demonima. Koliko god to zvuči izlizano, želim pomoći ljudima svojom glazbom', rekla je Demi koja je zbog problema sa samoozljeđivanjem, anoreksijom i bulimijom provela neko vrijeme u rehabilitacijskom centru.

12. Pojavila se u gostujućim ulogama u seriji Prison Break i Uvod u anatomiju
13. Glasnogovornica je udruge PACER koja se bori protiv vršnjačkog zlostavljanja.

14. Iako se pričalo da je prekid s Joeom Jonasom izazvao slom mlade zvijezde i odlazak u rehabilitacijski centar, Demi je to opovrgnula. Štoviše, Demi i Joe ostali su u prijateljskim odnosima i nije isključeno da nekad u budućnosti ponovno snime duet poput njihova velikog hita 'This Is Me' iz 2008.

15. Našla se na ljestvici top100 najseksi žena u 2011. magazina FHM u Velikoj Britaniji