Teen PODIZANJE EKOLOŠKE SVIJESTI

U SAD započeo prvi Projekt zelena maturalna večer

  • Autor: N. LJ. J.
  • 27.3.2009 13:03:13
  • 27.3.2009 7:36:35

Projekt zelena maturalna večer (Project Green Prom) je natječaj koji se prvi puta ove godine provodi diljem SAD-a, a cilj mu je podizanje ekološke svijesti kod tinejdžera. Srednjoškolci (prvenstveno srednjoškolke) svih dobnih skupina mogu se prijaviti na natječaj s glazbenim videom, a najbolje čekaju mnoge eko-nagrade

Na YouTubeu je otvoren poseban dio upravo za ovo natjecanje, nazvan je Teens Turning Green YouTube, a video prilozi se mogu poslati do 30. ožujka.

Među nagradama je put u New York, svečana eko-haljina za maturalnu večer, eko-šminka za maturalnu večer, eko-cipele i slično.

U sklopu Projekta zelena maturalna večer 6. travnja održat će se akcija Give a dress, take a dress (Pokloni haljinu, uzmi haljinu). Tinejdžeri će tog dana moći dati svoju staru haljinu ili drugi komad odjeće te uzeti neki drugi. Osim toga, na događaju će biti i nekoliko modnih dizajnera koji će prisutnima pokazati kako od nekog starog odjevnog predmeta napraviti sasvim novi, a bez mnogo novca.

Uz ovo, moći će se dobiti informacije kako se za maturalnu večer pripremiti na što ekološkiji način, kada se radi o cvijeću, šminki, pa čak i prehrani.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više