ZA CURE

Tajne 'nevidljivog' make-upa, idealnog za školu

15.09.2011 u 15:57

Bionic
Reading

Tinejdžerice ponekad znaju pretjerivati sa svakodnevnim make-upom, što može živcirati strože profesore u školi

No diskretan make-up koji izgleda kao da nemaš ništa na licu neće nikome smetati. Osim toga, u posljednje vrijeme sve se više govori o trendu make-upa koji se naziva 'nude' jer lice izgleda kao da nije našminkano, tj. daje look 'jedva da imam šminke'. Zbog toga je dobro znati neke trikove kako se našminkati, a da to izgleda nevidljivo i prirodno.

Selena Gomez voli decentan make-up

Donosimo nekoliko korisnih make-up savjeta koji bi mogli pomoći i curama koje su se tek počele šminkati.

Umjesto teške podloge i pudera koji ostavlja dojam maske na licu, diskretno nanesi korektor na problematične dijelove. Dobar izbor je i tonirana krema ili prozračna podloga koja se prilagođava nijansi kože.

Zaboravi na eksperimentiranje divljim bojama sjenila ili nanošenje višestrukih slojeva crne olovke i sjenila poput 'panda-stila' Taylor Momsen. Diskretno naglašene trepavice s malo maskare i prirodne nijanse sjenila poput smeđe, ružičaste ili bež, sasvim će lijepo istaknuti pogled. Maskaru nanesi u nekoliko laganih slojeva samo na gornje trepavice, a za još prirodniji look možeš pokušati i bezbojnom maskarom.

Uvijač za trepavice, napravica bez koje latino diva Jennifer Lopez, kako kaže, ne može živjeti, može također dodatno naglasiti ljepotu tvojih očiju, a efekt koji se postiže je vrlo diskretan i prirodan.

Obrve
moraju biti oblikovane, uredne i prirodne.

Izbjegavaj napadne boje ruževa ili sjajila, usne moraju izgledati što prirodnije. Lagano nijansirani balzam koji njeguje usne također je dobar izbor. Ukoliko je tvoj ten svjetliji, koristi boje breskve i ružičaste nijanse sjajila za usne, a ako imaš maslinasti ten, drži se kremastih i blijedo bež nijansi.

Mrvica rumenila dat će malo svježine licu, a za prirodni efekt najbolje su lagane teksture na bazi kreme ili gela.

Mlada glumica Selena Gomez pobornica je prirodnog make-upa za dnevne prigode, pa se inspiriraj njezinim stilom šminkanja u video tutorialu: