KUTAK ZA CURE

Kako ostati svoja kad si u vezi

02.09.2011 u 11:52

Bionic
Reading

Biti zaljubljena i u vezi s dečkom koji ti se sviđa je zbilja super, no mnogim curama dogodi se da se potpuno promijene kad su s nekim – ne mislimo samo na onaj poznati scenarij kad ti se frendica s kojom si se stalno čula svaki dan više ni ne javlja

Teen zvijezda Selena Gomez (19) nedavno se požalila da je svojedobno bila u vezi s dečkom zbog kojeg je postala druga osoba.

Selena: 'Više se nikad neću mijenjati zbog dečka'

'Jako sam se zaljubila i cijelu godinu bila sam ono što inače nisam. Željela sam mu se svidjeti ponašajući se onako kako je on htio. Mislim da me on nikad nije vidio u trenirci, a ja obožavam nositi trenirke. Stalno smo samo izlazili na njegova omiljena mjesta. Taj moj dečko se nikome nije sviđao, no nisam ih slušala. Moja obitelj i prijatelji bili su presretni kad smo prekinuli jer sam se ponovno počela ponašati kao ja', rekla je Selena koja je trenutačno u vezi s teen senzacijom Justinom Bieberom.

Nažalost, slučaj koji je iznijela Selena nije nikakva rijetkost! Neke se cure potpuno prilagode osobi s kojom su da ih ni najbliži prijatelji više ne prepoznaju (ovdje ne mislimo samo na fizički izgled i promjenu imidža kako bi se prilagodile voljenoj osobi, već i na ponašanje).

Sve svoje vrijeme i energiju u stanju su posvetiti voljenoj osobi, zapostavljaju prijatelje, pa čak i obitelj, a najekstremniji slučajevi su oni kad u svojoj zaslijepljenosti trpe uvrede i ponižavanja, pa čak i fizičko kažnjavanje.
Ako primijetiš simptome nezdrave veze kod tvoje prijateljice, morat ćeš inicirati razgovor o njezinom odnosu ma koliko to mučno bilo.

Naravno, to moraš izvesti diplomatski i s puno obzira kako se ne bi naljutila i kako bi shvatila na što je želiš upozoriti. Istraživanja su pokazala da se mnogi obrasci ponašanja koji se pojave u tinejdžerskom dobu kasnije ponavljaju i u odrasloj dobi, pa je zato bitno na vrijeme ih detektirati. Zato ne oklijevaj jer tvoja prijateljica treba tvoj savjet!

Što ako si samu sebe prepoznala u gore navedenim situacijama?

Prije svega, iako misliš da pretjeruju, poslušaj što ti kažu prijatelji i obitelj! Nije moguće da svi imaju nešto protiv tvog dečka ili da su baš svi ljubomorni jer si u vezi. Ako ti svi kažu da to više nisi ti (ne mislimo samo na to da si promijenila boju kose jer 'on voli crnke'), razmisli dobro o svemu.

Nemoj se udaljavati od obitelji ili prijatelja
jer, kad se udaljiš od njih, postaješ ovisna o nekome i ranjivija. Odvoji vrijeme za razgovor s obitelji ili svoje društvo.

Osim toga, moraš naći vremena samo za sebe. Prošeći se gradom, pročitaj omiljenu knjigu ili pogledaj epizodu svoje najdraže serije, dogovori se za šoping s prijateljicom, pronađi vremena samo za sebe jer vrlo je lako izgubiti se u vezi zato moraš biti čvrsta i zauzeti se za sebe.

Budi vrlo oprezna ako vidiš da osoba s kojom si zahtijeva da se promijeniš, govori ti kako bi se trebala oblačiti ili ponašati, inzistira da ste stalno zajedno, kritizira tvoju obitelj ili prijatelje i na neki te način želi odvojiti od njih! Lijepo da je nekome stalo do tebe i da želi da ste stalno zajedno, no ako osjetiš da te taj odnos počeo gušiti, neka ti se uključi 'crvena lampica' jer si na dobrom putu da završiš u nezdravoj vezi.