ZVIJEZDE OTKRIVAJU

Modni profil horoskopskog znaka - Djevica

01.09.2011 u 11:03

Bionic
Reading

Svi se, bez obzira vjeruju li u horoskop ili ne, moraju složiti da je zabavno tu i tamo pročitati što zvijezde otkrivaju o nama. Nalazimo se u razdoblju vladavine šestog horoskopskog znaka, analitičnih i odmjerenih Djevica, koja traje do 22. rujna

Djevice su zemljani znak i vrlo dobro vladaju svojim osjećajima. Budući da u svemu teže savršenstvu, pripadnici ovoga znaka su perfekcionisti i kad je u pitanju njihov modni stil.

Prepoznatljivi su po svojoj urednosti i uvijek se trude izgledati lijepo i prigodno te izbor svoje odjeće uspješno prilagođavaju situaciji u kojoj se nalaze.

Prirodno organizirana, zaokupljena urednošću i čistoćom, domom i pouzdanošću, Djevica je po prirodi minimalist. Teško da ćete je zateći u nepraktičnoj odjeći. Rado će obući nešto korisno i savršeno krojeno, što neće tako brzo izaći iz mode.

Preferiraju diskretan stil i nisu pretjerano skloni modnim eksperimentiranjima. Nikad ne robuju trendovima i s vrlo malo napora mogu izgledati vrlo šik.

Obično vole odjeću koja nježno pada i ističe ono lijepo na njima, no Djevice nisu nikada vulgarne.

Zvijezda serije 'Tračerica' Blake Lively prava je pripadnica svoga znaka po pitanju stila pa ni ne čudi što je u kratkom roku postala nova modna ikona. Nedodirljivi status modne ikone Sarah Jessice Parker, Sienne Miller i Kate Moss, 'it' djevojaka, miljenica dizajnera i modnih uzora milijuna žena širom svijeta, opasno je ugrozila ova 24-godišnja Amerikanka.

Po njoj je Christian Louboutin nazvao najnoviji model cipela, a Anna Wintour ju je čak dva puta stavila na naslovnicu Voguea. Što god da obuče, Blake izgleda savršeno – njezine modne kombinacije postale su inspiracija mnogim mladim djevojkama, a njezina je frizura – raskošna, postepeno ošišana duga kosa - najtraženija u frizerskim salonima širom svijeta!

Blake je i novo lice Chanelove nove kolekcije torbi Mademoiselle.

'Ona je na neki način američka djevojka iz snova. Mislim da će postati velika glumica. Vrlo je pristupačna i draga. Ne možete je ne voljeti', kaže Karl Lagerfeld, glavni dizajner modne kuće Chanel.

Pripadnici ovoga znaka rado nose odjeću od prirodnih materijala u bojama kasnoga ljeta ili rane jeseni, a kad je riječ o svečanim prigodama, crna im je prirasla srcu.

Pripadnici ovog znaka veliku pozornost daju detaljima, tako da u svakoj prilici izgledaju skockano. Djevice su vrlo izbirljive. Ne vole ništa previše sjajno, previše usko ili previše moderno, što će brzo prestati biti u trendu. Minimalno koriste nakit, ukrase i detalje, vode računa o slaganju torbe i cipela, kišobrana i šešira, a posebno o donjem rublju. I kod odijevanja i kod dizajna drže se izreke 'manje je više'.

Praktični kakvi jesu, pripadnici ovoga znaka naprosto obožavaju odjevne predmete s džepovima i velike ženske torbe, koje su im ponekad fetiš i imaju ih cijelu kolekciju.

Osjetljivi su na svoju kosu i nastoje da uvijek bude besprijekorna, bez obzira radi li je štedljiva Djevica kod kuće ili u frizerskom salonu. Make-up im je uvijek savršen i što prirodniji bez pretjerivanja.

Vole mirisati drugačije i biraju neobične mirise. U parfemu traže savršenstvo i profinjenost, no kad je u pitanju nanošenje mirisa, uvijek znaju pravu mjeru. Djevice imaju istančan ukus i odgovaraju im parfemi na bazi jasmina, lavande i vrbe te parfemi Christian Dior - Dioressence, Guerlain - Mitsouko, Elizabeth Arden - Blue Grass, Lolita Lempicka.

Boja: sve nijanse zelene, smeđe ili boje zemlje

Sretni brojevi: 2, 5 i 7

Voli: književnost, prirodu, putovanja, analizu, računanje, red, preciznost

Slaže se s: Jarcima i Bikovima

Slavne Djevice: Rupert Grint (filmski serijal o Harryju Potteru), Beyonce Knowles, Pink, Blake Lively (Serena Van der Woodsen iz 'Tračerice'), Chad Michael Murray, Rachel Bilson, Cameron Diaz, Nicole Ritchie, Keanu Reeves, Adam Sandler, Salma Hayek, Ryan Phillippe, Tom Felton, Jason Priestly ('Beverly Hills'), komičar Jack Black, Rose McGowan, Macaulay Culkin i drugi.