ŽENSKI RAZGOVORI

Je li tvoja ljetna ljubav ona prava?

24.08.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Ah, ljetne ljubavi su tako posebne, a mnogi kažu da će ih zauvijek pamtiti. Magične, uglavnom kratkotrajne, mogu nas posve opčiniti. Zanima te hoće li potrajati tvoja ljetna romansa? Pročitaj u našem tekstu

Ljetne su ljubavi slatki bijeg od svakodnevnice, a najčešće se događaju puno brže nego u drugim godišnjim dobima. Baš kao u onoj pjesmi 'Love is in the air'...

No nekima će trenutak rastanka ostati u lošem sjećanju. Shvatit će da ljubav, osim što je predivan osjećaj, zna i boljeti. Ako si provela nezaboravno ljeto s dečkom iz snova, rastanak, povratak u svakodnevnicu, početak nove školske godine i novih obaveza možeš prihvatiti puno teže nego inače. Nastavak ljetne ljubavi većinom nema nikakve veze s daljinom – dva ili tri sata putovanja vikendom ne predstavlja problem kada znaš da te na cilju čeka voljena osoba.

Puno veći problem je uklapanje nove osobe u svakodnevicu. Mnogi 'ljetni' parovi otkrili su da, jednom kada se vrate u svakodnevni život, vrlo lako izgube kontakt s čarolijom koja je ljetnu aferu učinila tako posebnom. Održavanje ljetne romanse zahtijeva svladavanje posebnih izazova na koje nisu uvijek svi spremni.

Prije nego što odlučiš želiš li nastaviti ljetnu avanturu, razmisli o sljedećem:

1.Hoće li se on uklopiti u tvoje društvo i hoće li mu se ono uopće svidjeti?
2. Zanimaju li vas iste ili slične stvari?
3. Je li tvoj tjedni raspored previše natrpan i hoće li te spriječiti da ga vidiš?
4. Imaš li dovoljno novca za česta putovanja da biste što više vremena proveli zajedno?
5. Imaš li kod kuće neku potencijalnu vezu do koje ti je također stalo?
6. Da si ovog dečka upoznala u školi, a ne na moru, bi li se uopće upuštala u avanturu s njim?

Također pitaj njega:

1. Je li prije ljetnih praznika prekinuo dugotrajnu vezu i je li njegova odluka da krene u nešto novo dovoljno čvrsta?
2. Smatra li da ćeš se uklopiti u njegovo društvo i hoće li se tebi ono svidjeti?
3. Je li voljan i ima li mogućnosti za češća putovanja da biste što više vremena mogli provesti zajedno?
4. Postoji li možda neki drugi razlog zbog kojeg smatra da vašu ljetnu romansu nije moguće nastaviti?

Kada se preispitate, budi spremna na odgovore koji ti se možda neće svidjeti – možda on ne želi ulaziti u dublje i dugotrajnije veze, posebno ako je s jednom takvom nedavno završio ili pak misli da ste predaleko jedno od drugog te da neće imati mogućnosti redovito te posjećivati. Ne postavljaj pitanja na koja još nisi spremna čuti odgovor i dobro razmisli želiš li nastavak te veze.

Ukoliko se oboje složite oko toga da će vaša ljubav nadživjeti ljeto, samo nebo vam može biti granica! Uostalom, nitko nikada nije ni sumnjao u to da se iz ljetne avanture ne može roditi prava ljubav.