CURE, OPREZ!

Nekoliko najčešćih pogrešaka na početku veze

05.08.2011 u 10:08

Bionic
Reading

Konačno ste skupa i tvojoj sreći nema kraja. Dok lebdiš na oblaku sreće i želiš svima razglasiti novosti vezane uz tvoj novi ljubavni status, dobro pripazi da ne napraviš pogreške zbog kojih će ti kasnije biti žao

Početak veze svojevrsni je test za oboje, posebno ako se ne poznajete dobro (no i ako ste prije bili prijatelji, odnos dečko-cura posve je nova situacija). Premda ti je teško racionalno razmišljati zbog ljubavne euforije koja te obuzela, prisjetili smo se nekih stvari koji izluđuju dečke na početku veze
1. Opsežni razgovori oko definiranja vašeg odnosa: Ako ste tek na početku veze, suzdrži se neko vrijeme od inzistiranja o imenovanju vašeg odnosa – opusti se i ne razmišljaj o tome jer će sve to sjesti na svoje mjesto.

2. Sve potpuno podrediti njemu: U novoj vezi lako je prebrzo se kretati i brzo ući u fazu kad želiš svaku sekundu provoditi s njim. No oprez, brzo ćete sagorjeti u strasti nove veze te će još brže nestati misterije. Zato nemoj provoditi više od 50 posto slobodnog vremena s novim dečkom. Ostatak svakako ostavi za druženje s prijateljima i obitelji te ostatak samo za sebe.

3. Budi neovisna:
Seksi brineta Ashley Greene (24), zvijezda sage Sumrak gdje igra ljupku vampiricu Alice Cullen, kaže da cura mora dati jasno do znanja da je samostalna. 'Morate mu dati do znanja da ste itekako vrijedne njegova vremena. Pokažite da ste zanimljiva i neovisna cura koja se može snaći i sama', smatra Ashley koju ćemo u studenom vidjeti kao Alice Cullen u prvom dijelu 'Praskozorja'. Uvijek se prisjeti da si i prije njega imala sasvim dobar i sadržajan život te da biste se mogli snaći i bez njega. Na početku veze nikako se nemoj oslanjati na dečka više nego je potrebno.

4. Nikako ga ne uspoređuj s bivšima:
Premda su te usporedbe neizbježne, nikada to ne izgovaraj na glas. Čak ni ako mu želiš reći da je puno bolji od njih. Najbolje je tu temu preskočiti dok nisi sigurna da ste u čvrstoj vezi.

5. Budi svoja: Drži do svojih stavova i vrijednosti. Nema ništa jadnije nego kad se cure, u želji da se svide nekom dečku, pretvaraju da su nešto što nisu. Kompromisi su nužni, no ako se prerano počneš odricati onoga što ti je bitno, stavljaš sebe u lošu predispoziciju za buduće rasprave.

6. Reci što ti smeta: Ukoliko ti npr. smeta to što on voli javno pokazivati nježnost, a tebi se to ne sviđa, diplomatski mu obrazloži ako ti to ne odgovara. Pokazivanje ljubavi značajno varira od osobe do osobe, tako da je sasvim u redu razgovarati o tome i postaviti pravila.