TRIKOVI SLAVNIH

Zvijezde otkrivaju tajnu svoje ljepote

21.03.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Iako nam se čini da na crvenom tepihu uvijek izgledaju savršeno, ipak tješi to da ni slavne showbizzerice ne izgledaju dotjerano čim se probude. Dokaz tome su i snimke paparazza na kojima su ih uhvatili bez šminke u, recimo to nježno, nimalo privlačnim izdanjima

No tajna njihova savršenog izgleda uglavnom se krije u cijelom timu stilista, frizera, vizažista i tko zna koga sve ne. Ah da, nikako ne smijemo smetnuti s uma ni sve te silne nule na bankovnim računima koje su svakako od koristi. Ipak, u svakodnevnim prilikama i zvijezde su prepuštene same sebi te, baš poput nas, običnih smrtnica, nekad moraju posegnuti za različitim receptima trikovima ne bi li prikrile masnu kosu, nezgodne prištiće i ogromne podočnjake. Pritom ni showbizzerice ne koriste baš uvijek samo skupe preparate, već se služe prokušanim trikovima, pa i namirnicama iz kuhinje.

Gwyneth Paltrow koristi samo organski uzgojenu hranu
Plavokosa oskarovka poznata je po zalaganju za zaštitu okoliša, pa i živi u skladu sa svojom filozofijom. Priznaje da je za besprijekoran ten zaslužna prije svega organski uzgojena hrana koju jede, a osim toga pije jako puno vode i tijekom cijele godine koristi kreme za lice s visokim zaštitnim faktorom.

Catherine Zeta Jones jagodama njeguje zube
Lijepa glumica kaže da joj je baka prenijela mnogo recepta za ljepotu koja i danas koristi. Za savršen i blistav osmijeh zaslužne su jagode. Naime, Catherine smjesom zgnječenih jagoda pere zube. To slasno voće sadrži maličnu kiselinu koja djeluje kao blagi adstrigent kad se pomiješa sa sodom bikarbonom, a ona zubima daje bjelinu. Sjajnu crnu kosu glumica održava tako što na nju četkom nanese ricinusovo ulje, a još su ga stari Egipćani koristili da bi spriječili ispadanje kose.

Julia Roberts nokte njeguje malinovim uljem
Crvenokosa glumica poznata je po dugim nogama i savršenom osmijehu, ali njezin glavni beauty savjet odnosi se ipak na nokte. Otkrila je da svakog tjedna nekoliko minuta nokte namače u maslinovom ulju. Naime, maslinovo ulje noktima daje vlagu, a usto omekšava zanoktice.

Jennifer Love Hewitt prištiće liječi pastom za zube
Nije tajna da je pasta za zube spasonosno rješenje kad se pojavi kakav grozni prištić. Malo paste za zube na upaljenom prištiću prije odlaska na spavanje recept je kojim se koristi i poznata glumica. I to bez obzira na svu silu preparata koje se može naći na tržištu.

Za savršen ten Cindy Crawford zaslužno je mlijeko
Bivši supermodel svoj savršeni ten i danas održava mješavinom mlijeka i mineralne vode. Cindy se kune da to njezinu licu daje svježinu koja se zadržava tijekom cijelog dana.

Teri Hatcher se kupa u crnom vinu
Kleopatra se, barem se tako vjeruje, voljela kupati u mlijeku, a zvijezda 'Kućanica' Teri Hatcher otkrila je da ona to radi u crnom vinu. Teri ulije čašu vina u kupku jer joj to navodno kožu čini mekšom.

Recept Mariah Carey za pune usne – metvica
Slavna pjevačica prije nastupa i pojavljivanja u javnosti na svoje usne nanosi malo metvice. Poznato je da ona povećava cirkulaciju krvi, pa se zbog toga povećava i dotok krvi u usne, zbog čega one izgledaju punije, upravo onako kako Mariah želi.