ZLATNI SAVJETI

Osam pravila za blistavu i njegovanu kožu

30.07.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Premda na tržištu postoje stotine tonika, čudotvornih krema i sličnih preparata za koje nam njihovi tvorci tvrde da ćemo se ako ih koristimo preobraziti u prave ljepotice, ne vodiš li pravilnu brigu o svojoj koži, ništa ti neće moći pomoći

Dobro je poznato da nijedna krema ne može popraviti oštećenja koja su nastala određenim eksperimentiranjima na koži ili pak dugotrajnim zanemarivanjem. Budeš li uporna i odlučna, rezultati neće izostati! Prisjetili smo se osam pravila koja garantirano pomažu, a ne zahtijevaju tisuće potrošenih kuna.

1. Zdrava prehrana: Ono što stavljaš u usta i gutaš vidi se na koži. Jedeš li samo fast food, masnu hranu, slatkiše i ostalo 'smeće', to će se reflektirati i na tvojoj koži. Dakle, čips, hamburger i pomfrit su out, a voće, salatice i juhice in.

2. Voda: Da bi koža bila dovoljno hidratizirana, moraš piti od šest do osam čaša vode svakog dana. Da bi se tekućina pravilno apsorbirala, potrebno ju je piti u manjim količinama cijelog dana, a nikako uzeti cijelu količinu odjednom ili u dva puta.

3. San:
Svaku noć odspavaj barem sedam do osam sati. Nedostatak sna pokazat će se kao podočnjaci i krugovi oko očiju. Dovoljno odmora ne samo da će pogodovati sjajnoj koži, već i zdravlju mozga.

4. Sunce: Sunce oštećuje kožu, ali još je više oštećuju solariji, pa je i njih dobro izbjegavati. Oštećenja nastala zbog ultraljubičastih zraka su trajna i ne mogu se ukloniti. Nije ni čudo da se mnoge ljepotice klone sunca, poput npr. Nicole Kidman, Lily Cole, Christine Hendricks, Taylor Momsen ili Emme Stone, jer sunce pospješuje starenje kože.
5. Boravak na svježem zraku: Provodi dosta vremena na svježem zraku, ali izbjegavaj dulje zadržavanje na vjetru i velikoj hladnoći da ti se koža ne bi oštetila.

6. Redoviti piling: Dvaput tjedno napravi piling da bi uklonila odumrle i stare stanice kože i otvorila pore.

8.
Krema koja odgovara tvojoj koži: Nanosi je redovito. Najbolje je izabrati jednu kremu za dnevnu njegu koja ti najbolje odgovara te se držati rutine u nanošenju.

Ako si zanemarila svoju kožu, nikad nije prekasno da započneš s njegom, jer ono što činiš danas, na koži će se pokazati u budućnosti.