LIJEPA I NJEGOVANA

Mali vodič za savršene obrve

02.07.2011 u 09:24

Bionic
Reading

Koliko je važno imati dobro oblikovane obrve, najvjernije će nam pokazati slike Madonne, Brooke Shields, Jennifer Aniston ili Liz Hurley s početka karijere, dok su još uzgajale debele, čupave karakterne linije iznad očiju. Danas, sa savršeno korigiranim obrvama, izgledaju glamurozno i chic, a promjena koju su napravile više je nego dobrodošla

Kolika je važnost lijepih obrva, govori i podatak da je Oprah Winfrey spremna odletjeti iz Chicaga u LA samo na tretman čupanja obrva kod ultrapoznate Anastasije Soare kod koje idu i Madonna, Jennifer Lopez i druge showbizzerice

Imati savršene obrve, usklađene s crtama lica, oblikom jagodičnih kostiju i veličinom nosa nije nikako lako ostvariva misija. Nije neobično vidjeti žene koje u namjeri da smanje i oblikuju obrve na kraju završe s tankom prorijeđenom crtom iznad očiju koju pokušavaju prikriti iscrtavanjem olovkom.

Druge su pak toliko čupanjem podigle liniju obrva da izgledaju vječno začuđeno.

Kako bi i ti imala idealne obrve, može ti pomoći i komplet guruice za obrve Soare koja je na tržište svojedobno izbacila petodijelni set za obrve, olovku s četkicom te šablone za savršeno oblikovanje, a može se kupiti i u hrvatskim parfumerijama

No ni set ti ne može pomoći ako točno ne odrediš koliko duge smiju biti tvoje obrve. Za početak treba odrediti otkud počinju obrve. Zamisli liniju koja ide od sredine nosa, te na nju nasloni olovku. Dio koji dodiruje obrvu je njezin početak. Kraj obrve trebao bi biti u ravnini vrha nosa i kraja oka. To također možeš izmjeriti ukoliko olovku prisloniš na vrh nosa prema rubu oka. Prije čupanja obrva svakako treba imati na umu i savjet Anastasije Soare koja kaže da se nikada ne čupa gornji dio dlačica jer se tako mijenja već zadani oblik obrva koji uvelike utječe na izraz lica.

Pazite i na boju. Obrve ne moraju nužno biti iste nijanse kao kosa, najbolje da budu malo tamnije, a nećete loše izgledati ni ako su malo svjetlije, no svakako izbjegavajte jake kontraste. Kontrast plava kosa i tamne obrve jedan je od onih koji spadaju u kategoriju najružnijih jer izgleda neprirodno i zapušteno.
 
Imaš li pak guste markantne obrve, nemoj  ih pretjerano stanjivati jer one daju određenu mistiku licu, ali ih svakako uobliči. Ako možešpriušti si da na prvo čupanje obrva odeš kod kozmetičarke, a kasnije ćeš ih lako održavati. Ukrotit ćeš ih i s nekoliko poteza četkice koju si prije poprskala lakom ili je namočila u gel za kosu.

Četvrtasto lice
Obrve nemoj previše tanjiti na rubovima i ne pravi oštri luk.

Ovalno lice
Ovom tipu lica pristaje gotovo svaki oblik obrva. Probajte zadržati prirodnu liniju obrva i pazite da ih ne stanjite suviše na krajevima.

Srcolikom obliku lica
poput onoga glumice Reese Witherspoon najbolje pristaje oštri luk koji se tanji prema kraju.

Okruglo lice

Na ovom obliku lica najbolje će izgledati duge obrve.

NEKOLIKO KORISNIH SAVJETA
 

Nikad nemoj brijati obrve.

Nakon čupanja koža ostaje neko vrijeme crvena, zato je to najbolje raditi navečer, prije spavanja. Nakon čupanja nanesi kremu za smirivanje kože.

Želiš li promijeniti boju obrva prije konačnog bojanja napravi mali test. Obrve, naime, oboji maskarom u koji ih želiš obojati, a tek nakon toga, ukoliko si zadovoljna, oboji ih trajnom bojom.

Ako imaš maleno lice i oči, guste obrve dominirat će tvojim licem i u ovom slučaju je vrlo važno da ih stanjiš. Pri oblikovanju obrva cilj je otvoriti pogled povećanjem prostora između obrva i gornje linije trepavica.

Savjeti najpoznatije make up artistice za obrve