NAGRADNJAČA

'Srce od tinte' nagradilo

17.03.2009 u 11:03

Bionic
Reading

Utemeljen na bestseleru spisateljice Cornelije Funke, film 'Srce od tinte' je fantastična priča o ocu i kćeri koji kreću u pustolovinu kroz stvarni i zamišljeni svijet. Film u naša kina dolazi 26. ožujka, a tportal.hr i Blitz su pripremili za najsretnije čitatelje nagrade iz filma (majice, rokovnike i kemijske olovke)

Mortimer Mo Folchart (Brendan Fraser) i njegova dvanaestogodišnja kćer Meggie (Eliza Hope Bennett) dijele veliku strast za čitanjem knjiga. Ono što također dijele je nevjerojatni dar za oživljavanje likova iz knjiga koje čitaju naglas. Međutim, tu leži i jedna opasnost: kada lik iz knjige oživi u stvarnome životu, stvarna osoba nestaje u njezinim stranicama.
Prilikom jednog od njihovih odlazaka u knjižaru s rabljenim knjigama, Mo čuje glasove koje nikad prije nije čuo, a kada pronađe knjigu iz koje dolaze, zbog nje ga obuzme jeza. To je 'Srce od tinte', knjiga koja vrvi ilustracijama srednjovjekovnih dvoraca i čudnih stvorenja, knjiga koju on traži od Maggieine treće godine kada je njezina majka Resa (Sienna Guillory) nestala u njezinome mističnom svijetu.



Nagrade su osvojili:

Đurđica Duić
Duško Uzur
Krunoslav Žulj
Helena Tomić-Obrdalj
Ines Herceg
Jozo Kajić
Marija Brajković
Sanja Tortić
Eugen Novaković

Nagrade će bit poslane poštom na kućnu adresu.