KORISNI SAVJETI

Što odjenuti za prvi izlazak

03.06.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Želiš da tvoj prvi izlazak bude savršen i da, naravno, ostaviš najbolji mogući dojam? Prvo što će netko uočiti je tvoj izgled pa ukoliko pogodiš pravu kombinaciju, bit ćeš opuštena, puna samopouzdanja te ćeš se moći pokazati u boljem svjetlu. Isto vrijedi i za dečke

Ako izgledate prenapadno ili pak kao da ste cijeli dan proveli pred ogledalom isprobavajući sve moguće i nemoguće kombinacije, poslat ćete poruku da vam je jako stalo i da ste pomalo očajni, a to nije nimalo privlačno suprotnom spolu.

Mlada pjevačica i glumica Selena Gomez (18) koja se u trenutačno u središtu pozornosti zbog veze s Justinom Bieberom, uvijek se i prilikom odabira za izlaske drži onog dobro poznatog modnog pravila - 'manje je više'. Sel zbilja ima smisla za modu, pa nije ni čudo da je uzor mnogim tinejdžericama. Na njoj nikad nećemo vidjeti nešto preizazovno ili neprimjereno njezinim godinama.

'Uvijek odjenite ono u čemu se dobro osjećate. Dobra frizura, interesantan nakit i malo sjajila na usnama čine čuda', odala je svoju tajnu ova 18-godišnja slatkica koja redovito dobiva pohvale za svoj stil.

Prije svega, pri planiranju odjevne kombinacije za prvi izlazak u obzir svakako trebate uzeti i mjesto na koje idete te styling prilagoditi tome. Evo kako se odjenuti za različite izlaske.

KINO

To je više-manje uobičajeno mjesto za prvi izlazak koje zahtijeva opuštenu odjevnu kombinaciju, naravno ako se ne radi o premijeri novog filma. Najbolje bi bilo da u ovom slučaju izaberete ležerniju odjeću, traperice s trendi majicom ili vestom. Kombinaciju možete razigrati zanimljivim detaljima, poput šarenih šalova, zanimljivih narukvica ili nekim upečatljivim prstenom. Što se tiče obuće, najbolje bi bilo obući cipele ravnih potplata ili pak moderne tenisice koje će zaokružiti stil. Isto pravilo vrijedi i za muškarce. Ležeran, svakodnevni opušteni styling - dobre traperice, običan t-shirt i tenisice.

KAFIĆ ILI RESTORAN

Ovaj izlazak zahtijeva ipak malo više truda i modnog promišljanja. Svako imajte na umu da odgovara restoranu u koji idete. Ako se radi o izrazito šminkerskom mjestu, naravno da ćete se odjenuti malo elegantnije i svečanije nego ako idete u obližnji fast food.

Dobitna kombinacija za fensi restoran je mala pamučna haljinica ili suknja, balerinke ili cipele na visoku petu i malo make-upa. Ako niste tip za suknje, i u hlačama ili trapericama možete izgledati ženstveno, no morate paziti da vam taj temeljni odjevni predmet podigne zanimljiva majica, topić i upečatljive cipele. Na trapke također možete odjenuti cvjetnu laganu tuniku, a i nakit može dati dozu glamura.

Casual varijanta u kafiću na otvorenom

I muškarci se, baš kao i djevojke, moraju malo više potruditi oko izgleda, ako se žele uklopiti u ambijent. Lagana košulja, trendi traperice i dobar sat idealni su za ovu priliku. No najbolji začin na svaku modnu kombinaciju je samopouzdanje, a ako to imate, ne morate se previše brinuti za dojam.

ZOOLOŠKI VRT

Zoo vrt vam se sigurno čini vrlo neobičnim izborom za prvi spoj, no vjerovali ili ne, sve više mladih za mjesto prvog izlaska bira zoološki vrt. U svakom slučaju ovo je odličan odabir jer vam ne može tako lako ponestati tema - uvijek možete razgovarati o životinjama.

S obzirom na to da vas čeka duga šetnja, najbolji outfit za ovaj izlazak je sportska elegancija. U zoološkom biste svakako izgledali smiješno u predotjeranoj kreaciji koja je više prilagođena crvenom tepihu nego li šetnji među životinjicama.
Kvalitetna trenirka, majica na naramenice i dobre tenisice idealni su za ovo mjesto. Ovo modno pravilo trebali bi poštivati i muškarci. Trenirka u kojoj se osjećate moćno, sportski, raspoloženo. Dakako, dojam ćete oboje upotpuniti dobrim raspoloženjem.