VAŽNA ODLUKA

Deset pitanja koja si moraš postaviti prije seksa

26.05.2011 u 11:07

Bionic
Reading

Odlučiti se za seks nije laka odluka, no nju možeš donijeti samo ti i nitko drugi

Planetarno popularna Lady Gaga nedavno je otkrila da je izgubila nevinost sa 17 godina i da je to za nju bilo užasno iskustvo.

'Prvi seksualni odnos imala sam sa 17 godina. Moram priznati da tada nisam bila spremna i da je to za mene bilo grozno iskustvo koje ću zauvijek pamtiti', ispričala je kontroverzna američka zvijezda.

Upustiti se u seks s nekim samo zato da ne budeš crna ovca u društvu ili zato što te na to nagovara sadašnji dečko nisu najbolji argumenti. Razmotri sljedećih deset stavki i zapitaj se jesi li zbilja spremna za seks.

1. Svjesna si svih rizika koje seks nosi, poput trudnoće ili spolno prenosivih bolesti.

2. Oboje ste dobro upoznati sa sredstvima za kontracepciju.

3. Imaš potpuno povjerenje u svog partnera.

4. Odluku o stupanju u seksualne odnose donijela si u trijeznom stanju.

5. Budi svjesna da možda neće biti baš kao u filmu.

6. Ako se bojiš, ne razmišljaj o tome hoćeš li napraviti nešto pogrešno, jer i drugoj se strani, vjeruj nam, to isto mota po glavi. No ako se vaš odnos temelji na povjerenju i ljubavi, svi će strahovi začas nestati.

7. Zbilja to želiš, a ne samo zato što misliš da moraš obaviti jer su svi već to napravili pa ne želiš ispasti zadnja luzerica (mnogi od njih i lažu, u to možeš biti sigurna).

8. Smiješ se predomisliti u zadnji trenutak – dakle, ako osjetiš da nisi spremna uoči seksa, moraš reći to svom partneru i on će, ako mu je zbilja stalo do tebe, poštovati tvoju odluku.

9. Nema određene dobi kad se 'mora' stupiti u seksualne odnose, to je individualno. Jedini pravi odgovor na to pitanje je – kad se ti osjećaš spremnom!

10. Ako tvoj partner kaže da mrzi kondome i da bi radije bez njih, odmah ti se treba upaliti crveno svjetlo. Zapitaj se koliko je puta, dakle, taj dečko imao spolne odnose bez zaštite, prenosi li neku spolnu bolest i je li imalo odgovoran?