KOSA KAO IZ REKLAME

Misija: Kako postati dugokosa ljepotica

21.05.2011 u 10:44

Bionic
Reading

Ne možeš vjerovati da si ponovno pokleknula i ošišala se, iako si zacrtala plan da do zime moraš imati duge uvojke? Oduvijek si maštala kako bi bilo lijepo biti dugokosa, no svakoga puta odustaneš i odlučiš skratiti vlasi? Ipak, uz nekoliko korisnih savjeta, duga kosa i nije toliko neostvariv san

Imati dugu i zdravu kosu nije nikakva nemoguća misija, a najvažnije je biti uporan i pridržavati se nekoliko jednostavnih pravila.

1.Nikako ne smiješ izbjegavati šišanje! Cilj ti je lijepa duga kosa, a nikako neuredna s ispucalim vrhovima. Naravno, to ne znači da ćeš doći u frizerski salon i skratiti kosu za 15 cm! Poanta je u jedva primjetnom skraćivanju ispucalih i suhih vrhova. Vjeruj nam, to je tvojoj kosi prijeko potrebno upravo zbog toga da raste brže i bude zdrava i sjajna. Imaš li kratku kosu, stanjenu ili ošišanu postepeno – skrati je svakih šest tjedana. Objasni frizerki da puštaš kosu kako bi ti minimalno skratila kosu u prihvatljivu frizuru dok ti ne naraste na željenu dužinu. Ako kosa već ima neku dužinu i nije pretjerano oštećena – dovoljno je da svog frizera posjetiš svaka tri mjeseca.
 
2. Prehrana: Mnogi dermatolozi tvrde da je izvor zdrave i sjajne kose i u našoj prehrani. Bilo bi super da, kao dodatak u svoju uobičajenu prehranu, ubaciš i sljedeće jestive sastojke: soju, vitamine A i C te aminokiseline.
 
. Izbjegavaj guste četke za kosu! Stručnjaci na ovom polju tvrde da je kosu dovoljno češljati rijetkim češljem kada je mokra i natopljena regeneratorom. Ni slučajno nemoj čvorove na pramenovima raščešljavati gustom četkom! Samo ćeš si pogoršati stanje na glavi. Počupat ćeš i polomiti hrpu vlasi – bespotrebno.
 
. Cigarete su po ovom pitanju totalno out i nepoželjne! Kako za sve na svijetu, pušenje je štetno i za zdrav izgled i rast naše kose. Stoga, ako si već zaglibila u tu odvratnu naviku, evo ti (još jednog!) pravog razloga da je se otarasiš.
 
. Izbjegavaj vezanje kose i pletenje pletenica, kao i bilo kakvo prisilno 'frkanje'. Ako je baš moraš zavezati, neka to nikako ne bude gumenom vrpcom. Odaberi drvenu kopču ili pamučnu vrpcu kojom ćeš donekle 'zdravo' zavezati vlasi. Pusti je da prirodno pada i diše. Nastoj i što manje koristiti 'peglu' za kosu jer je time pališ i uništavaš.

Budeš li se pridržavala navedenih pravila strpljivo i dosljedno, vidjet ćeš rezultate vrlo brzo pa više nećeš zavidjeti 'onim drugim curama' koje imaju krasnu dugu kosu, već ćeš vlastitu ponosno pokazivati.