BEAUTY SAVJET

Osjeti mirisnu čaroliju

11.05.2011 u 10:28

Bionic
Reading

Parfemi su omiljeni modni dodatak za mnoge pripadnice ženskog spola, a neka su istraživanja pokazala da prosječna žena usporedo koristi tri omiljena parfema. No jeste li znali da vas neki parfemi mogu razbuditi, a da vas neki mogu u muškim očima učiniti - vitkijom

Osim što ćeš cijeli dan uživati u omiljenom parfemu, možda nisi znala da pojedine mirisne note imaju i neke vrlo zanimljive funkcije.

Ako si pospana i nikako se ne možeš razbuditi, pomoći će ti citrusni mirisi. Mnogi kažu da, ako nemaš takav miris (mandarina, naranča, grejp, limun), možeš oguliti naranču – osim što će te vitamin C razbuditi, koža ruku će ti neko vrijeme mirisati po narančinoj kori i držati te budnom.

Nervozna si i htjela bi se malo opustiti? Tada će ti odlično poslužiti miris lavande koja daje osjećaj opuštenosti. Ako želiš lako zaspati, možeš se namirisati parfemom koji u sebi sadrži miris vanilije.

Ukoliko se želiš osjećati privlačnom, odaberi parfem s mirisom vanilije i cimeta - oni utječu na seksualno uzbuđenje. Pored toga, miris vanilije može stvoriti dojam da si mlađa (baš kao i miris ružičastog grejpa i dječjeg pudera).

Ako imaš problema s učenjem, kombinacija cvjetnih mirisa poboljšava koncentraciju.

Neka istraživanja su pokazala da intenzivan cvjetni miris može utjecati na to da u muškim očima izgledaš vitkija nego što jesi.

JOŠ PONEŠTO ZA KRAJ

Parfem je najbolje ne kupovati impulzivno. Bolje je pričekati nekoliko sati da vidiš kako će se miris razviti na tvojoj koži pa tek onda odlučiti o eventualnoj kupnji. Izbor je najlakše suziti tako da odmah tražiš onaj koji ti najviše odgovora, jer netko najviše voli svježe cvjetne mirise, dok drugi vole voćne, slatkaste ili možda opore. Izbor je velik, a na tebi je da odlučiš i izabereš onaj koji najviše odgovara tvojoj osobnosti.

Jednom kad odabereš svoj parfem, znaj da će se ti nos vrlo brzo naviknuti na njegov miris te ćeš zbog toga često misliti da si ga stavila premalo, a ustvari ćeš drugima pretjerano mirisati. Pravilno nanijeti parfem znači koristiti ga u vrlo malim količinama – jedan do dva štrcaja stavi na točke svog tijela koje najviše pulsiraju, kao što su zapešća, vrat i koža iza ušiju. Da ne bi pretjerala, ako si nanijela parfem, nemoj nanositi i lak za kosu ili dezodorans, jer bi se svi ti mirisi mogli pomiješati na vrlo neobičan i prenapadan način.