Teen JEDNOSTAVAN RECEPT

Uz čašu vode bolji uspjeh na ispitu

  • Autor: E. K.
  • 10.3.2009 16:26:37
  • 10.3.2009 14:44:21

Istraživanje jednog londonskog sveučilišta pokazalo je da je za postizanje boljih rezultata na ispitu recept vrlo jednostavan – čaša vode prije rješavanja testa

Naime, čini se da pijenje vode prije odlaska na ispit zbilja utječe na rezultate.

Ispitanici koji su oko dvadesetak minuta prije ispita konzumirali čašu vode (2,5 dcl) postizali su čak za jednu trećinu bolje rezultate od onih koji nisu pili vodu.

Zbog čega su rezultati bili takvi, nije do kraja razjašnjeno, no stručnjaci smatraju da se na neki način informacije u moždanim stanicama bolje 'prenose' kad su dobro hidratizirane.

Dr. Caroline Edmonds, članica istraživačkog tima, kaže da je drugo moguće objašnjenje i u tome da tijekom ispita osobe koje su popile čašu vode ne ometa osjećaj žeđi, pa se mogu bolje koncentrirati na rješavanje zadataka.

Osim toga, prema ovom istraživanju, dečki tinejdžerske dobi postižu bolje rezultate na IQ testovima, ukoliko barem jednom tjedno konzumiraju ribu.

Stručnjaci su tako ustanovili da su petnaestogodišnji tinejdžeri koji jedu ribu jednom tjedno postizali bolje IQ rezultate kad su napunili 18 od oni koji rijetko ili nikad ne jedu ribu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više