SAVJETI ZA CURE

Očaraj ga neodoljivim pogledom

06.05.2011 u 14:45

Bionic
Reading

Imaš dojam da su svi u vezi osim tebe, a pogled na konkurenciju, odnosno atraktivne solo komade koji također traže svog gospodina Pravog, ne ulijeva baš puno optimizma. Očajavanju nema mjesta jer donosimo nekoliko brzopoteznih savjeta za sve solerice kojima je dosta samovanja

Mnogi zaboravljaju da, kad je riječ o zavođenju, nije sve u bujnom dekolteu, visokim petama, savršenoj frizuri ili ultrakratkom minjaku - pogled također može biti ubojito oružje zavođenja, naravno ukoliko ga znate upotrijebiti.

Bez obzira na to mislite li da je izreka da su oči prozori duše pretjerana ili da je lakše nekoga zaintrigirati seksi pojavom (naravno, nije da to odmaže), proučite i dolje navedene savjete za zavođenje pogledom koji vam možda budu od pomoći u nemilosrdnoj bitci za naklonost nekoga tko vam se sviđa.

Stručnjaci za govor tijela kažu da je taktiku zavođenja očima lako svladati jednom kad se upoznate s mehanizmima na kojima ono funkcionira. Budući da su pogled, odnosno oči u prvom planu, morate se pobrinuti da izgledaju najbolje – dakle bez podočnjaka, crvenila, natečenih kapaka i sl., a tu su i prednosti make-upa koje također treba iskoristiti.

Savjetnica za međuljudske odnose Jo Hemmings ističe da nema ništa učinkovitije pri procesu zavođenja od dubokog, razoružavajućeg pogleda.

'Mnogi zaboravljaju da je pogled vrlo učinkovito sredstvo zavođenja – on je izravan, tajanstven i dojmljiv. Pogledom čak možete puno toga bolje reći nego riječima', smatra. Pa u iščekivanju ljetne romanse, zašto ne isprobaš i neki od tih korisnih savjeta?

Ukoliko ideš na prvi spoj s nekim, vodi računa o ovome:

1. Pripazi da ti oči nisu crvene ili kapci natečeni (za svaki slučaj ponesi u torbici kapi za oči u torbici ili ukoliko nosiš leće, neka je pribor uvijek uz tebe kako bi te 'očne situacije' mogla diskretno riješiti).

2. Nemoj nikad predugo buljiti u nekoga niti izbjegavati nečiji pogled – idealna duljina je od 2,5 do 3,5 sekunde. Ukoliko pogled traje prekratko, pomislit će da si nezainteresirana, a predug pogled bi mogao izazvati nelagodu tvog sugovornika.

3. Ne zaboravi na 'zavodnički trokut' – ukoliko se nekome sviđaš, pogled će spustiti s očiju na usne i ponovno ih vratiti prema očima, pa možeš i po tome znati postoji li neki interes.

4. Ukoliko ti je neugodno jer te tvoj sugovornik stalno gleda u oči, uvijek možeš skrenuti pogled na nekoliko sekundi i vratiti ga uz lagani osmijeh. To će sasvim jasno dati do znanja da si zainteresirana.

5. Dobro je poznato da muškarci ne mogu odoljeti razoružavajućem pogledu velikih očiju. No ukoliko te priroda nije nagradila ogromnim okicama, postoji trik koji je navodno koristila i neodoljiva zavodnica Marilyn Monroe – podigni obrve i lagano skupi očne kapke dok gledaš osobu koja ti se sviđa (naravno, ovo isprobaj ispred ogledala da ne bi izgledala čudno i postigla kontraefekt). No i diskretna šminka na očima uz malo maskare naglasit će ljepotu tvojih očiju.