ZNAŠ LI...

JK Rowling svake sekunde zaradi 42,50 kuna

30.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

JK Rowling je, prema informacijama časopisa Forbes, spisateljica koja najviše zarađuje, čak 5 funti (42 kune i 50 lipa) svake sekunde u posljednjih godinu dana! Prošle je godine na Harryju Potteru zaradila 170 milijuna funti-300 milijuna dolara

Mnogi kažu da ju je čarolija koju opisuje u serijalu o mlađahnom Harryju pretvorila od samohrane majke koja je jedva spajala kraj s krajem u multimilijarderku.

Od prve knjige 'Harry Potter i Kamen mudraca' svijet kao da je zahvatila oluja nazvana po simpatičnom junaku iz knjige te je dosad prodano oko 400 milijuna kopija i i preveden je na čak 67 jezika.

Na drugom je mjestu po zaradi, ali daleko iza JK Rowling, James Patersson sa svojom hit knjigom 'I došao je pauk', na kojoj je u posljednjih godinu dana zaradio 'tek' 28 milijuna funti (50 milijuna dolara).

Poznati Stephen King, prema čijim knjigama je snimljeno bezbroj filmova, po zaradi je tek na trećem mjestu, a slavna autorica ljubića, Danielle Steel je na petom.

U ovoj rubrici svaki tjedan možeš pročitati neku zanimljivost ili otkačenu činjenicu kojom možeš iznenaditi svoje vršnjake, ali i one puno starije!