NETIPIČNA ZVIJEZDA

Sve što niste znali o Adele

28.04.2011 u 14:57

Bionic
Reading

Bucmasta crvenkosa Britanka svojim moćnim glasom otpuhala je konkurenciju te zasjela na tron glazbenih ljestvica s obje strane Atlantika. Iako se o njoj već puno toga zna, donosimo neke zanimljive činjenice o ovoj novoj glazbenoj senzaciji koje su vam možda dosad bile nepoznate

Ova 22-godišnjakinja osvaja svojim impresivnim vokalom, iskrenošću i samopouzdanjem, a na zle jezike koji je kritiziraju zbog viška kilograma nimalo se ne obazire. 'Zadovoljna sam svojim izgledom i ne osvrćem se na zločeste komentare. Sve dok moja težina ne utječe na moj ljubavni život ili zdravlje, ja se time ne opterećujem', kaže ova nova glazbena diva koja svoju glazbu naziva soulom slomljena srca.

1. Njezin prvijenac zove se '19', no prošao je pomalo nezapaženo zbog tadašnjeg velikog otkrića, velške pjevačice Duffy koja je tada rasturala s albumom Rockferry

2. Adelein ovogodišnji album '21' najveći je hit 2011. godine. Naime, '21' je postao prvom pločom 2011. godine koja se u SAD-u uspjela prodati u više od milijun primjeraka.

3. Rođena je kao Adele Laurie Blue Adkins 5. svibnja 1988. u sjevernom Londonu. Odrastala je sa svojom samohranom majkom.

4. Nastupila je u talent šou X Factor, no nije pobijedila.

5. Završila je školu BRIT u Croydonu koju su pohađale i poznate glazbenice Leona Lewis, Kate Nash i Amy Winehouse

5. Adele je u srednjoj školi bila zaluđena metal i gothic modom te je neko vrijeme čak furala i pseću ogrlicu.

6. Voli različite glazbene žanrove. Kao klinka je voljela Destiny's Child i pjevušila pjesme Spice Girls, a onda je otkrila Dusty Springfield, Evu Cassidy, Ettu James i Ellu Fitzgerald.

7. Adele je 2009. osvojila Grammy kao najbolji novi izvođač i kao najbolja pop pjevačica.

8. Adele prkosi svim nametnutim standardima u šoubiznisu. Ne opterećuje se kilogramima, ne ide u teretanu, uživa u jelu i finim vinima jer kaže da je njezina glazba za slušanje, a ne za gledanje.

9. Inspiraciju za pjesme na albumu 21 pronašla je u nesretnoj ljubavi – nakon što ju je ostavio dečko.

10. Album 21 nedavno je postao šest puta platinast u Velikoj Britaniji. Mlada glazbenica je postala prvi živući izvođač nakon 1964. godine i Beatlesa kojem je uspjelo imati dva singla među prvih pet najboljih te dva albuma među prvih pet na top ljestvicama u istom tjednu. Impresivno, zar ne?

11. Užasava se droga te kaže da nikad neće postati nova Amy Winehouse s kojom je često uspoređuju. 'Rijetko putujem avionom jer bih morala uzimati neko sredstvo za smirenje budući da se bojim letenja. Ne želim postati nova Lohanica', iskrena je Adele.

12. Njezina pjesma 'Hometown Glory' mogla se čuti u TV serijama Skins, Uvod u anatomiju i One Tree Hill

13. Omiljeni dizajneri su joj Donna Karan, Moschino i Vivienne Westwood.

14. Iako je uvijek vidimo pomno dotjeranu, u slobodno vrijeme ne izlazi iz tajica, udobnih vesta, majica i balerinki.

15. Svom psu je dala ime Louis Armstrong prema slavnom jazz glazbeniku.