REBECCA BLACK

Tko je pjevačica 'najgore pjesme ikad'?

27.04.2011 u 10:01

Bionic
Reading

Ima tek trinaest godina, a već svi znaju za nju. Nema veze što su njezin hit 'Friday' proglasili najgorom pjesmom ikad jer Rebecca Black nezaustavljivo kroči prema svjetskoj slavi

Rebecca Black rođena je 21. lipnja 1997. godine u Anaheim Hillsu u Kaliforniji. Roditelji su joj John Jeffery Black i Georgina Marquez Kelly, oboje veterinari, španjolskog, poljskog, talijanskog i britanskog podrijetla.

Rebecca odmalena ide na satove plesa te je išla na brojne audicije za školske predstave. Pohađala je i glazbene ljetne kampove, a u javnosti je počela pjevati 2008. godine kada je postala članicom patriotskog zbora Celebration USA

Krajem 2010. godine jedan joj je razredni kolega rekao za produkcijsku kuću iz Los Angelesa, Ark Music Factory. Rebeccina je majka kući platila 4,000 dolara kako bi producirali pjesmu za njezinu kćerkicu. U Arki su napisali pjesmu 'Friday' te je postavili na YouTube i iTunes u veljači ove godine. U prvih mjesec dana pjesma je imala tek tisuću klikova.

No, već u ožujku video je imao preko milijun klikova te je postao najveća tema na društvenim mrežama poput Twittera. U medijima je dobila izrazito negativne kritike pa su se mnogi zapitali – je li ovo najgora pjesma ikad.

U travnju su zbrojeni klikovi na YouTubeu pa se tako saznalo da pjesma ima 290,000 'lajkova', a čak 2,1 milijun 'dislajkova'. Ipak, u prvom tjednu prodaje singla prodano je 40,000 primjeraka, prema Billboardu.

Pjesma je čak bila na broju 58 Billboardove ljestvice Hot 100 te je bila i na top ljestvicama na Novom Zelandu, Australiji, Irskoj, Kanadi i Velikoj Britaniji. Na Novom Zelandu čak je zasjela na 33. mjesto.

U ožujku je Rebecca već uposlila menadžera te najavila snimanje novoh singla pa čak i albuma. Tako se najavljivalo da snima novu pjesmu 'LOL', međutim ubrzo se saznalo da nema ugovora ni s jednom produkcijskom kućom i ako nešto snima, onda to radi sama.

Rebecca je priznala da je velika obožavateljica Justina Biebera te bi jako željela snimiti duet s njim.

Ipak, postoji i mnogo osoba iz javnog života koje su joj pružile potporu. Primjerice, bend Jonas Brothers na svom je koncertu odsvirao njezinu pjesmu, a javnu naklonost priznali su joj i Simon Cowell te Lady Gaga. Također, pisalo se i da će u popularnoj seriji 'Glee' obraditi njezinu pjesmu.

Svim svojim nemilosrdnim kritičarima Rebecca je poručila: 'Mislite da ste me zgazili i da se više neću baviti glazbom, ali zapravo je suprotno jer me činite jačom i želja za glazbom je sve veća!'

Ipak, trinaestogodišnjakinja je priznala i ovo: 'Nakon svih negativnih kritika, pomislila sam trebam li uopće više raditi glazbu i pitala sam se što sam tako loše napravila. Ljudi su mi govorili: Ti si najgora pjevačica, a ovo su najgori stihovi! Sve me to prvo povrijedilo i malo sam plakala.'

Da je Rebecca itekako poznata javnosti, govore i najnovije vijesto o prijetnjama smrću koje je dobila, a istražuje ih i policija. Naime, tinejdžerica je dobila nekoliko prijetnji da će biti ubijena ako ne povuče svoj spot s interneta. Jedna je prijetnja došla telefonski, a druge e-mailom.

Visible Measures, tvrtka koja analizira rezultate video isječaka na webu, tvrdi da je Friday dostupan na stotinama web stranica i da sa 200 milijuna pregleda nadmašuje hit Lady Gage, Born This Way Pray Justina Biebera.