U ŠKOLAMA

Zakon brani nošenje vrećastih hlača i isticanje grudi

01.04.2011 u 08:48

Bionic
Reading

Guverner Arkansasa potpisao je novi zakon o oblačenju u školi. Prema njemu učenici neće smjeti obući ništa ispod čega se vidi donje rublje te odjeću ispod koje se vidi gola stražnjica i ženske grudi

Ovo konkretno znači da su zabranjene vrećaste hlače, koje su među tinejdžerima izrazito popularne. No, one se ne sviđaju nastavnicima koji se već dugo žale na njih, a posebno na bokserice, pa čak i stražnjice koje ovako dolaze do izražaja.

Prilikom potpisivanja zakona istaknuto je da način oblačenja može poticati na nasilje i ostale oblike lošeg ponašanja. Također, istaknuto je da se učenike želi naučiti kako se ozbiljnije oblačiti jer će jednog dana imati svoje radno mjesto na koje će morati doći pristojno obučeni.

Ovo nije prvi puta da se digla prašina oko načina tinejdžerskog oblačenja, a neki su gradovi već uveli odredbu o zabrani nošenja vrećastih hlača. I na Floridi se planira donijeti sličan zakon.

Dakako, mnogo je i protivnika ovakve politike. Tako jedna pripadnica Demokratske stranke kaže: 'Individualan izričaj vrlo je važan mladim ljudima, a oblačenje na određeni način posebno je jak način izražavanja. Stoga smatram da se zakon ne bi trebao petljati u te stvari.'