KORISNO JE ZNATI

Jeftini brzopotezni trikovi za ljepotu

26.03.2011 u 08:16

Bionic
Reading

Kako biste bili njegovani, ne morate potrošiti bogatstvo na skupocjene kozmetičke preparate. Prisjetili smo se nekoliko vrlo jednostavnih beauty trikova na koje nećete potrošiti puno novaca, što u ovo doba opće besparice, složit će se svi, nije nimalo nevažno

Ako vam se koža ljušti, napravite piling od dvije žlice morske soli i četiri žlice maslinova ulja. Kružnim pokretima utrljajte smjesu u kožu, lice isperite i dobro osušite ručnikom nježno pritiskajući kožu. Krema vam nakon toga neće biti nužna jer mineralne tvari iz morske vode učinkovito čiste kožu, a zahvaljujući maslinovom ulju, koža će dugo ostati glatka i nježna.

Tamni podočnjaci zbilja su prava napast, ali možete ih brzo i efikasno ukloniti. Stavite u zamrzivač dvije obične metalne žlice, a nakon pet minuta stavite ih na kapke kako bi šok od hladnoće opustio vaše limfne žlijezde i na taj način vas oslobodio dosadnih i ružnih podočnjaka. Neki pak tvrde da je za ovaj beauty problem dovoljno izrezati dva koluta jabuke i stavite ih na kapke. Voćne kiseline utječu na smanjenje crnila oko očiju i ujedno hrane vašu kožu zahvaljujući vitaminima A i C.

Najbolja pomoć za dehidriranu kožu je domaća maska od meda jer mliječni šećer pomaže vlažnosti kože i umanjuje bore. Izmiješajte dve žlice meda s dvije žlice vrhnja. Nakon deset minuta isperite lice mlakom vodom i izgledat ćete svježije nego ikad.

Za lijep, mladenački izgled kože mnogi se kunu u vrlo jednostavan beauty tretman. Povremeno masirajte kožu toplim maslinovim uljem. Naime, vitamini A, C i E, koji se nalaze u maslinovom ulju regeneriraju stanice kože te sprečavaju nastanak bora i ubrzano starenje kože.

Nježne voćne kiseline koje se nalaze u naranči uspješno će odstraniti mrtve stanice na koži i skupiti proširene pore ako lice blago izmasirate kriškom ovog voća bogatog vitaminima.

Za lijepe nokte ne morate ići u salon jer pripravak možete napraviti i kod kuće. Odstranite lak za nokte, ako ga imate, a nakon toga u njih umasirajte limunov sok. On će izbijeliti vaše nokte i dati im svježinu i čvrstoću. A koštat će vas svega nekoliko kuna.

Ukoliko želite sjajnu kosu, pomiješajte malo jabučnog octa s vodom (omjer 1:3). Nakon što operete kosu, isperite je ovom mješavinom i hladnom vodom, a ako vam smeta prepoznatljiv miris jabučnog octa, dodajte par kapi nekog aromatičnog ulja.

Ako vas muče ispucale usne, namažite usne medom! Trenutno ćete im pružiti pravu njegu i bit će kao preporođene.

Soda bikarbona je super stvar za bjelinu zubi. Sve što vam treba je malo sode i malo soli. Tom mješavinom iščetkajte zube i razlika će biti vrlo primjetna.