Teen INSPIRATIVNA GESTA

Učenica dala ušteđevinu za ostanak nastavnika u školi

  • Autor: N.LJ.J.
  • 24.3.2011 10:22:02
  • 24.3.2011 9:23:35

Učenica petog razreda predala je svu svoju ušteđevinu da nastavnici iz njezine škole ne bi morali dobiti otkaz

Jocelyn Lam otišla je kući i razbila svoju kasicu prasicu te našla ukupno 300 dolara kada je čula da će oko 65 nastavnika zbog smanjenja troškova dobiti otkaz u regiji u kojoj živi, a od toga čak deset nastavnika iz njezine škole.

Jocely pohađa peti razred osnovne škole u blizini Los Angelesa u Kaliforniji. Uz novac, Jocely je napisala i pismo u kojem je stajalo:

'Dragi ravnatelji i nastavnici,

Bok, moje je ime Jocely Lam. Čula sam da će mnogo nastavnika dobiti otkaz i to mi je slomilo srce. Mnogi od njih puno se me naučili. Vodili su me do petog razreda. Da nije bilo njih, ne bih sada pisala ovo pismo. Oni su promijenili moj život. Ovaj sam novac zaradila od džeparca i dobrih ocjena. Sada ga želim donirati da bih spasila nastavnike. Nadam se da će ovih 300 dolara spasiti neke od otkaza. MOLIM VAS, iskoristite ovaj novac u dobre svrhe. Preklinjem vas, SPASITE NASTAVNIKE!

Iskreno vaša,

Jocelyn Lam'

Nakon toga ravnatelj je pozvao Jocelynine roditelje, koji su iz Vijetnama, i pitao ih jesu li svjesni onoga što je njihova kćerka napravila. Oni su bili upoznati sa svime.

Iako 300 dolara nije ni blizu dovoljno, cijela je priča i mnoge druge u zajednici navela na akciju. Uključili su se ostali učitelji i roditelji te je skupljeno 20.000 dolara.

Ipak, još se uvijek ne zna hoće li nastavnici zadržati svoja radna mjesta.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više