ZANIMLJIVA ANALIZA

Što izbor nakita govori o tvom karakteru

24.03.2011 u 10:14

Bionic
Reading

Jesi li kraljica drame, sportašica ili trendseterica? Možda se nikada nisi vidjela u nekoj od tih uloga, ali kada malo bolje analiziraš svoj način oblačenja, možeš doći do zanimljivih spoznaja. Pa krenimo!

Prije nego što počnemo, podsjetimo se da proučavatelji neverbalne komunikacije smatraju da osobama koje su prepune nakita zapravo nedostaje samopouzdanja, što je korisno znati kada se drugi put poželimo nakititi svim vrstama ukrasa.

Diva

Ona je kraljica drame. Voli samo skupe stvari i jao si ga njenom dečku ili roditeljima od kojih će za rođendane i ostale proslave tražiti samo najbolje od najboljeg, odnosno najskuplje od najskupljeg. Ako ništa, nosit će bar zlato, i to debele ogrlice i prstenje, a ako im je dublji džep, sigurno će tu biti i skupog dragog kamenja.

Ako joj materijalna situacija ne dozvoljava, onda će pronaći jako dobre imitacije skupog nakita i dragog kamenja. Kupit će neki kamen koji djeluje skupo, kao da se za njega može kupiti neki otok.

Beyonce
Sharone Stone i Elizabeth Taylor su prave predstavnice diva. U njihovo društvo trebamo ubrojiti i mlade dive koje idu njihovim stopama, poput Vanesse Hudgens Ashley Greene ili Selene Gomez.

Praktičarka

Zvijezda 'Glee', Lea Michele

Ona je vrlo pametna i dobro zna iskombinirati odjeću i nakit. Također, često se ponaša po onoj staroj – koliko novca, toliko glazbe, odnosno koliko ima novca, toliko će potrošiti za neki lijepi komad nakita. Njoj nije bitno je li to prirodni ili umjetni dragi kamen. Ne, ona se time ne zamara sve dok joj dobro stoji.
Praktičarke, i to vrlo uspješne su Lea Michele te njezina kolegica Dianna Agron iz serije 'Glee'

Trendseterica

Na njezinom stolu ili krevetu stoji hrpa modnih časopisa, a kada se spoji na internet prvo će pregledati modne stranice. Slijepo prati modu u svemu, pa tako i u nakitu. Isto kao što ona prati modne trendove, tako želi da iza sebe ima vojsku djevojaka koje će je kopirati.

Ona nosi nakit koji druge cure još ne nose, ali će ga sigurno uskoro početi nositi. Također, često će se izvući s kombinacijom nakita koji bi na nekom drugom u najmanju ruku izgledao smiješno.

Sarah Jessica Parker i Carrie Bradshow
iz serije i filma 'Seks i grad' prave su trendesterice, a u stopu ih prati i mlada Demi Lovato.

Sportašica

Ona voli sjajnu kožu i dobro građeno, sportsko tijelo. Njoj nakit zapravo i ne znači mnogo ili ga stavlja tek kako bi istaknula nešto na svom tijelu. Svaka sportašica zadovoljit će se samo s nekom jednostavnom narukvicom ili naušnicama.

Bondova djevojka uvijek je dobar primjer sportašice koja nije opsjednuta nakitom. Dakako, tu je i Ana Kurnjikova koja ističe svoje lijepo atletski građeno tijelo, a tek tu i tamo stavi naušnice ili narukvicu.

Minimalistica

Njoj i ne treba nakit. Radije će izabrati neku majicu ili haljinu koja ima očaravajući dekolte ili izrez na leđima. Ona zna plijeniti pažnju i bez napadnog nakita. Ako baš stavi nakit, bit će to neki lančić s malenim privjeskom ili sitne naušnice.

Kristen Stewart rijetko kada stavlja nakit na sebe, no mnogi priznaju da i bez njega izgleda lijepo.
Individualka

Nju ne zanima od čega je nakit napravljen, već je jedino pravilo – je li unikatan. Ona se pali na unikate, a ako oni kupovni nisu dovoljno dobri prema njezinim kriterijima, neće se libiti napraviti svoj nakit ili od kupovnog nešto oduzeti ili mu dodati.

Ke$ha svakako predvodi grupu individualki, a ovdje ne bismo pogriješili ni ako bismo ponovno svrstali Kristen Stewart koja je svijet osvojila i svojom narukvicom od dijelova limenki.