COSBY SHOW

Gdje su i što rade danas?

28.11.2008 u 18:11

Bionic
Reading

Serija 'Cosby Show' nastala je osamdesetih godina prošlog stoljeća, točnije 1984. i snimala se punih osam godina.

Odmah je osvojila srca gledatelja zbog svog toplog, obiteljskoghumora, a čini se da ni danas nije manje popularna. Ako ste seriju pratilitijekom praznika, a možda je i danas pratite svaki dan, vjerojatno ste seupitali gdje su danas i što rade glumci koji su utjelovili glavne junake TVserije.

Lisa Bonet

U 'Cosby Showu' bila je Denise. Osim u ovoj seriji, glumila je i u filmovima 'Državni neprijatelj' te 'High Fidelity'. No možda je ipak najpoznatija zbog veze s Lennyjem Kravitzom, s kojim ima i kći Zoe, koja i sama kreće u glumačke vode. Lenny i Lisa su se razveli, a nakon toga ona se udala za glumca iz 'Spasilačke službe', Jasona Mamou, s kojim je prošle godine dobila još jednu kćerkicu. Trenutačno slatka Lisa kreće na snimanje 'Life on Marsa', remakea BBC-jeve serije.

Keshia Knight Pulliam

U seriji je bila preslatka Rudy i tako je postala najmlađa glumica ikad nominirana za nagradu Emmy (tada je imala šest godina). Nakon serije pojavljivala se u nekim reality showovima te se željela riješiti slike male slatke Rudy koja ju je svugdje pratila, pa je pozirala za časopis Black Men 2004. Nakon toga imala je još nekoliko manjih uloga, a njezina je najveća uloga u filmu 'Tyler Perry's Madea Goes to Jail'.

Bill Cosby

Bill Cosby je komičar i aktivist te iza sebe ima zavidnu karijeru. U ovoj seriji glumio je liječnika Huxtablea te je za tu ulogu osvojio Zlatni globus i nagrade Emmy. Mnogo se bavio radom za djecu te je snimio crtiće 'Fat Albert and the Cosby Kids' i 'Little Bill' te serijal u kojem je vodio zanimljive razgovore s djecom, a koji smo i mi nekada mogli gledati, a zvao se Kids Say the Darndest Things. Aktivist je za prava Afroamerikanaca.

Phylicia Rashad

U seriji je bila zanosna Clair, odvjetnica. Nakon prestanka snimanja serijala igrala je u predstavama na Broadwayu te još u pokojem televizijskom serijalu. Osvojila je Image Awards za ulogu Clair u 'Cosby Showu'. Nedavno je glumila u filmu 'Grožđice na suncu' - odličnoj drami o siromaštvu, dostojanstvu i borbi za prava crnaca.

Malcolm-Jamal Warner

Malcolm je bio tinejdžer Theodore u 'Cosby Showu', a nakon prestanka snimanja te serije pojavljivao se u drugim, nama manje poznatim televizijskim serijalima. Ovaj glumac zapravo ne voli svjetla Hollywooda i najradije izvodi jazz glazbu sa svojim bendom Miles Long. Treba napomenuti da je za ulogu Theodora dobio nagradu Young Artist.

Tempestt Bledsoe

U 'Cosbyjima' je bila mlađahna Vanessa, četvrto dijete u obitelji. Za tu je ulogu i ona dobila nagradu Young Artist. Nakon završetka snimanja ove serije glumila je u 'The Practice' i 'South of Nowhere'.

Raven-Symone Pearman

Raven se u 'Cosby Showu' pojavila nešto kasnije, kao mala Olivia. Poslije se počela baviti pjevanjem, i to uspješno. Osim toga, glumila je i u Dr. Dolittleu. Nakon toga dobila je svoj show na Disneyjevom kanalu, nazvan 'That's So Raven', koji je započeo 2003. i u SAD-u stekao veliku popularnost.

Sabrina Le Beauf

Ona je Sondra, najstarije dijete u obitelji Huxtable. Nakon prestanka rada na ovom serijalu, fokusirala se na regionalno kazalište te je putovala diljem SAD-a i glumila u nebrojenim adaptacijama Shakespeareovih klasika.